2012 m. sausio 1 d., sekmadienis

Tortas Juodasis miškas

Visus visus su atėjusiais 2012 !! Didžiausios sėkmės, begalinės meilės, daug puikių draugų, saulėtų dienų ir puikių receptų :)

Kaip dovanėlę Naujųjų proga dovanoju visiems po gabalėlį dieviško torto "Juodasis miškas" :)

Nuostabaus skonio tortas kurį pagaminau naujametinei nakčiai, tiesa jis išėjo dičkis :) tačiau buvo suvalgytas labai greitai :) Visų valgytojų be galo išgirtas ir po pirmojo gabalėlio buvo prašoma antro :) Taigi šis torčiukas nuo dabar bus vienas iš mano favoritų :)
Beja tikiuosi atleisite ir suprasite už nelabai išvaizdžias nuotraukas, tačiau fotografavau Naujųjų metų šventimo metu ir tik atpjovus ir įdėjus gabalėlį į lėkštę jis iš karto buvo pradedamas valgyti :)

O jam pasigaminti reikės:
Vienam biskvitui (tortui reikia dviejų)

3 kiaušinių
150 g. cukraus
100 g. margarino
150 g. miltų
3 kupinų a. šaukštelių kakavos
1 a. šaukštelio kepimo miltelių (arba gesintos sodos)

Kremui

450 ml. grietinėlės
110 g. cukraus pudros

Įdarui

350 g. vyšnių(šaldytų ar iš kompoto), (kitą kartą naudočiau tikrai daugiau, nes kuo jų daugiau tuo skaniau)

Biskvitų sulaistymui

vyšnių likerio, sirupo ar brendžio (šį kartą naudojau brendį)

Šokoladiniam sluoksniui

200 g. juodojo šokolado
4 v. šaukštų grietinėlės

Biskvitui kiaušinius išplakite su cukrumi. Margariną ištirpinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti, kai atvės supilkite į kiaušinių masę, sudėkite kakavą, miltus bei kepimo miltelius. Viską gerai permaišykite ir pilkite į kepimo formą.

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C, dėkite kepti biskvitus apie 25 min. (beja aš kepiau 26 cm. skersmens apvalioje formoje) kepkite kol įsmeigtas pagaliukas liks sausas. Iškeptus biskvitus atvėsinkite. Atvėsusius biskvitus perpjaukite per puse, taip gausime 4 biskvitinius lakštus, kuriuos reikia sulaistyti.

Kremui išplakite šaltą grietinėlę (būtinai šaltą, nes kitaip ji arba nesusiplaks arba blogai išsiplaks) su cukraus pudra.

Kadangi namuose šaldytuvo kameroje aptikau vyšnių, tad šį kartą naudojau šaldytas. Jas iš vakaro ištraukiau iš šaldytuvo kameros, užpyliau stikline cukraus (kad nebūtų rūgščios) ir palikau per naktį. Ryte vyšnias nusausinau, o susidariusį sirupą nuo vyšnių sumaišiau su brendžiu ir sulaisčiau juo biskvitus. Galima vyšnias pamaišyti – šaldytas su konservuotom.

Šokoladą ištirpinkite kartu su grietinėle garų vonelėje ir palikite atvėsti.

Na o dabar belieka sutepti tortą :)Imkite pirmąjį sulaistytą biskvitą, tepkite puse išplaktos grietinėlės ir užbarstykite puse vyšnių, data dėkite antrą sulaistytą biskvitą ir ant jo užtepkite visą šokolado sluoksnį, ant jo trečiąjį sulaistytą biskvitą, likusią grietinėlę ir vyšnias ir uždenkite paskutiniu biskvitu. Štai torčiukas ir sulipdytas :)

Puoškite kaip norite, aš šį kartą aptepiau visą šokolado glajumi iš 400 g. juodojo šokolado ir 250 ml. grietinėlės ir apibarsčiau migdolo drožlėmis (tiesa tai dariau kitą dieną, po to kai tortukas šaldytuve pastovėjo apie 12 valandų).

Skanaus!!

Ps. gaila kad jo neliko naujųjų metų rytui, nes dabar rašydama receptuką apie jį tik ir svajoju :)

5 komentarai:

  1. Ir aš būtinai jį gaminsiu :) beveik jaučiu vyšnias burnoj :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Indre, tortas tikrai fantastiškas ir kas svarbiausia ne riebus ir ne sunkus, tiesiog tirpstantis burnoje :) Sėkmės gaminant ir lauksim pačios atsiliepimų ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Teks dar ilgokai palaukt - čia jau progos ir nusiteikimo reikia, kaip kad su velniškuoju buvo :) žinai kaip būna, kai receptas 3-4 metus laukia savo eilės, kad ir kiek visi aplink jį girtų ;D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oj tikrai labai gerai žinau ka reiškia receptui laukti savo eilės :) Pas mane tokių jau visa krūva susikaupusi :) Bet kada nors ir tu ir aš vis tiek išbandysim tuos eilėje laukiančius :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. O tu paskutini biskvito sluoksni ir sulaistei?

    AtsakytiPanaikinti