2012 m. sausio 14 d., šeštadienis

Česnakinės bandelės su sūriu

Ryte prabudus taip norėjosi šviežių ir dar šiltai garuojančių bandelių, bet iki parduotuvės kulniuoti tingėjosi (nors ji ir visai šalia :) ), tad nieko nelaukus nusprendžiau jų išsikepti pati ir jau po valandėlės mėgavausi puikiomis šiltomis ir be galo skaniai kvepiančiomis bandelėmis :)

Taigi 10 tokių bandelių reikės:

250 gr. miltų;
125 ml. šilto vandens;
1,5 arb. šaukštelio sausų mielių;
6 skiltelių česnako;
50 gr. fermentinio sūrio (aš šį kartą naudojau Džiugą, jis tiko dar geriau nei paprastas fermentinis);
1 valgomojo šaukšto cukraus;
1 nubraukto arbatinio šaukštelio druskos;
1 valgomojo šaukšto aliejaus;
kiaušinio ir sezamo sėklų bandelių viršuj

Iš pradžių pilame į dubenį sausas mieles ir cukrų, visa tai užpilame šiltu vandeniu ir paliekame 10 min. kad mielės suputotų. Išspaudžiame į mieles česnaką. Tuomet miltus sumaišome su nubrauktu arbatiniu šaukšteliu druskos ir persijojame į mieles. Tešlą paminkome apie 10 min., tuomet supilame 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir dar kartą gerai išminkome. Tešlą paliekame pakilti šiltai apie valandą pakilti (aš kadangi labai norėjau bandelių ir tingėjau tiek laukti tai tešlą kildinau šiltoje orkaitėje praviromis durelėmis).
Į dvigubai pakilusią tešlą suberiame smulkiai sutarkuotą sūrį ir dar kartą išminkome. Tešlą padaliname į 10 gabalėlių ir iš kiekvieno iš jų išvoliojame volelį kurį susukame į mazgelį. Dedame dar kur nors šiltai 40 min. pakilti (aš vėl gi kildinau vos šiltoje orkaitėje, nes jau seilės varvėjo kaip norėjosi bandelių :)).
Pakilusias bandeles ištepame išplaktu kiaušiniu, pabarstome sezamo sėklomis ir dedame kepti į 180 laipsnių orkaitę. Kepame apie 20 min. kol paviršius gražiai parus.




Nepakatojamo skonio bandelės!!!!! Jas galite valgyti tiesiog vienas arba perpjauti per puse, pertepti sviestuku ar margarino ir įdėti gabaliuką dešrytės ar ko tik širdis geidžia. Mmmm... be galo skanu :)

Skanaus ir jums ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą