2012 m. sausio 28 d., šeštadienis

Riešutinis pyragas


Labai labai ačiū Aguonėlei už šio nuostabaus pyrago receptą. Jis netgi ir man nemėgstančiai medaus labai labai labai labai patiko ir nuo šiol bus dažnas svečias ant mano stalo. Jis tikrai nuostabus :)

Na o jam išsikepti reikės:
Tešlai:
350 gr. miltų
200 gr. sviesto
100 gr. cukraus
1 didelio kiaušinio
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus

Riešutų įdarui:
200 gr. graikiškų riešutų (aš daudojau apie 140 gr. migdolų ir 60 gr. graikinių)
50 gr. razinų (jų galite ir nedėti jei nenorite)
150 gr. cukraus
2 valgomieji šaukštai medaus
2 valgomieji šaukštai pieno
0,5 abr. šaukštelio cinamono (galite ir nedėti,man tiesiog buvo skaniau :))
0,5 arb. šakštelio muskato (irgi galite nedėti jei nenorite)

Imamės gamybos :)
Iš tešlai skirtų produktų susiminkome tešlą (aš naudojau kambario temperatūros sviestą supjaustytą gabaliukais ir visus ingredientus gerai išminkiau rankomis). Kol ruošime įdarą tešlą laikome šaldytuve.
Riešutiniam įdarui puode ištirpdome medų su cukrumi, dedame riešutus,razinas ir priekonius bei pieną, šiek tiek viską karamelizuojame (t.y. paverdame).

Dabar jau imame tešlą, 3/4 plonai iškočiojame ir dedame į kepimo formą (geriausiai išimamu dugnu, aš naudojau apvalią 26 cm., padarome kokio centimetro bortelius. Nat tešlos pilame riešutų įdarą ir viršų uždengiama likusia iškočiota tešla).
Kepame iki 180 laipsnių orkaitėje apie 60 min.
Iškepusį pyragą labai gerai atvėsiname (nes tuo metu įdaras pilnai sustingsta į nepakartojamai skanią karamelę) ir viršų pabarstome cukraus pudra.

Skanaus ;)Mmmm... nuostabaus skonio pyragais su karamelinių riešutų įdaru :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą