Šiuo receptu pasidalimo draugė, kuri ir davė raugo, jai esu be galo dėkinga. Be jos šios skanios duonelės dabar nebūtų ant velykinio stalo. Ačiū Ingute ;)
Šiai gardžiai duonelei išsikepti prireiks:
1 stiklinės saulėgražų
1 stiklinės moliūgų sėklų
1 stiklinės cukraus
800 gr. ruginių miltų
1 stiklinės sėlenų
1 L vandens
3 arb. šaukštelių druskos
raugo
Visus sausus ingredientus sumaišom, Vandenyje ištirpinam druską ir jį supilam į sausą mišinį, sudedam raugą, viską labai gerai išmaišom ir paliekam ramybėje 12 valandų.
Po 12 valandų atsidedam raugo kitos duonelės kepimui. Duonelę dedam į kepimo formą ir kišam į šaltą orkaitę (būtent šaltą !). Kepame apie 1 val 20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Be galo gardi duonelė.
Beja, jei norite šviesios duonelės vietoj ruginių miltų naudokite paprastus kvietinius.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą