2013 m. kovo 3 d., sekmadienis

Dvigubi sausainiukai

Oi kaip seniai lankiausi savo tinklaraštyje, net ir pačiai gėda....Visų labai atsiprašau ir pasižadu, kad nuo šiol sulauksite daug receptų. Susikaupė jau nemažai receptukų, kurių vis neturėjau laiko įkelti, tad netrukus netrukus jau daug daug receptukų, ir ne tik taip mano gaminti mėgstamų saldumynų, bet ir antrųjų patieklau, apkepų, salotų, duonelių ir pan. Taigi turėkite kantrybės :) Na o šį Kaziuko savaitgalį as pasitikau labai skaniais sausainiukais. Juos be galo lengva pasigaminti o valgyti vienas malonumas.

Šiems skaniems sausainiukams pasigaminti reikės: 150 gr. kambario temperatūros sviesto 2 kiaušinių trynių 150 gr. miltų žiupsnelio druskos Baltai kepurėlei: 2 kaiušinių baltymų 150 gr. cukraus pudros Suklijavimui: Pora šaukštų mėgstamos uogienės ar džemo. Imamės gamybos: Kambario temperatūros sviestą išplakam su kiaušinių tryniais, dedame žiupselį druskos ir miltus. Tešla gaunasi labai maloniai švelni ir puikiai minkoma. Ją suvyniojam į plėvelę ir leidžiam "paildėti" porą valandėlių šaldytuve. Kiaušinių baltymus išplakam su cukraus pudra. Taigi įkaitinam orkaitę iki 120 laipsnių, iškočiojam sausainių tešlą kokių 3 mm storiu, išspaudižiam sausainiukus ir dedam į kepimo skardą. Išplaktus baltymus dedame į konditerinį švirkštą ir ant sausainėlių išspaudžiam kepurėles. Kepam apie valanda, kol sausainiukai gražiai paruduoja ir iškepa morengiukai. Traukiam iš orkaitės ir džemo ar uogienės pagalba suklijuojam po du.

Štai ir viskas :) Argi ne paprasta? :) Sakyčiau lengva kaip du kart du :) Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą