2012 m. kovo 30 d., penktadienis

Tortas "Švelni naktis"

Šiandien buvo ypatinga proga, kuriai norėjau iškepti ypatingą tortą. Receptą rinkausi kokius gerus tris vakarus :) Iš pradžių galvojau su kokiu varškės pertepimu ar vaisiais, bet kai toks oras už lango norėjosi kokio saldesnio, sunkesnio prie kvapnaus puodelio kavos. O šis išėjo būtent toks! Visi ragavusieji prašė po antrą gabaliuką :)


24 cm. apvaliai torto formai reikės (stiklinė 200 ml):

Biskvitui:

1,5 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1 stiklinė grietinės
200 gr. cukraus
3 v.š. kakavos miltelių
2 a.š. kepimo miltelių

Biskvito sulaistymui:

50 ml. vandens
50 gr. cukraus
30 gr. brendžio ar kt. (nebūtina, bet su juo kvapniau ir skaniau :))

Šokoladiniam kremui:

100 gr. juodojo šokolado
200 ml. grietinėlės 36 %

Karameliniam kremui:

indelis kondensuoto pieno "Rududu"
150 gr. minkšto, kambario temperatūros sviesto

Papuošimas (jei norite tokio, kaip nuotraukoje):

23 biskvitiniai sausainiai/piršteliai
100 ml. grietinėlės 36 %

Šokoladinis kremas. Jį reikia pasiruošti pirmiausiai, kadangi reikės palaikyti šaldytuve. Taigi, grietinėlę pakaitinti iki užvirimo, bet nevirinti. Užpilti ja sulaužytą šokoladą ir maišyti, kol jis ištirps. Pastatome šokoladinę masę į šaldytuvą, kad ji labai gerai atšaltų - apie 1,5-2 h. Atšaldytą masę išplakame mikseriu iki standumo.

Karamelinis kremas. Kambario temperatūros sviestą išplakti su kambario temperatūros Rududu iki vientisos masės.

Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakti tol, kol masė taps tiršta, kelis kartus padidėjusi ir labai šviesiai geltonos, beveik baltos spalvos. Supilti grietinę. Atsargiai šaukštu išmaišyti. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir vėl labai atsargiai šaukštu išmaišyti, kad masė nesukristų. Tešlą dalinti pusiau ir per du kartus iškepti kepimo formoje 2 biskvitus. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Atvėsusius biskvitus perpjauti į 2 lakštus - turėsime 4.
Beja, biskvitai išeina tikrai ploni, apie 1 cm, taigi perpjovus gaunasi po 0,5 cm, bet surinkus tortą pats tortas gaunasi didelis :)

Biskvito sulaistymas. Karštame vandenyje ištirpiname cukrų, supilame brendį ir atvėsiname.

Surinkimas. Imame 24 cm. formos žiedą. Iš vienos pusės sausainius nupjaustome taip, kad jie galėtų stovėti. Biskvitų kraštus apipjauname taip, kad į tarpą tilptų sausainis. Dedame į lėkštę biskvitą, apjuosiame formos žiedu, palei formos kraštus į apipjautą biskvito tarpą sustatome sausainius. Sulaistome biskvitą, dedame pusę karamelinio kremo. Dedame kitą biskvitą, sulaistome sirupu, dedame visą šokoladinį kremą. Trečias biskvitas, sulaistymas ir likęs karamelinis kremas. Aš dar truputi pasilikau karamelinio kremo pačiam torto viršaus aptepimui. Viršų puošiau plakta grietinėle.


Ps. Šis torčiukas puikiai dera prie puodelio kvapnios kavos :) Skanaus ;)


Šaltinis: Aj-receptai

2 komentarai:

  1. Sveiki, o man toks kvailokas klausimas iškilo, kaip tie sausainiai laikosi? :) su kremu prie sonu suklijuojami ar kaip? :)))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Iveta, sudėjus sausainius į žiedo formą dedant kremo sluoksnius aš lengvai spusteldavau biskvitus. Tad sausainiai patys prilimpa prie kremo sluoksnių :)

    AtsakytiPanaikinti