2012 m. kovo 4 d., sekmadienis

Kibinai su kalakutiena

Vis žiūrėdavau ir žiūrėdavau kaip visi kepa kibinus, bet pati vis niekaip neprisiruošdavau :( Na, o šiandien susikaupiau ir išsikepiau :) Ir galiu pasigirti (kaip sakoma kas gi uodegą pakels jei ne pats:) ), kad pirmasis blynas gavosi tikrai neprisvilęs o netgi labai labai vykęs!! Aišku ties jų išvaizda dar teks padirbėti, tačiau po šiandienos manau gana dažniau tobulinsiuos :)


Taigi per daug nesilpečiant 12 tikrai ne mažų kibinų pagaminau iš:

450 gr. miltų
200 gr. margarino
150 gr. grietinės
4 kiaušinių (3 į tešlą, o 1 aptepimui)
0,5 gr. maltos kalakutienos
1 svogūno
druskos, maltų juodųjų pipirų, baziliko

Imamės gamybos:

Visų pirma tešlai ištirpiname margariną ir jį atvėsiname. Išplakame 3 kiaušinius ir juos kartu su grietine pilame į pravėsusį margariną. Išmaišom, sudedam miltus ir užminkom tešlos tešlą. Tešlą palaikom šaldytuve apie porą valandų.
Kol tešla irgi šaldytuve susismulkinam svogūną, jį dedame į kalakutienos faršą, taip pat sudedame druską, pipirus ir baziliką, viską gerai išmaišom. Beja, jei jūsų faršas gana sausas įpilkite porą šaukštų vandens, kad mėsytė nebūtų tokia sausa, mano faršas kadangi buvo atšildytas tai jam drėgmės tikrai netrūko.
Na o dabar traukiam tešlą iš šaldytuvo, ją padalinam į lygius kamuoliukus (kaip ir rašiau man išėjo 12 ne mažų kibinų, o jei norite mažesnių tešlą dalinkite į daugiau kamuoliukų). Iš tešlos iškočiojam apvalius paplotėlius ir dedam po šaukštą faršo. Perlenkiame pusiau, gerai užspaudome kraštus ir supiname pynute. Paruoštus kibinus dedame į skardą ir aptepame išplaktu kiaušiniu.
Kibinus dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 40 min. Prieš baigiant kepti kibinus dar kartą aptepame kiaušiniu, tuomet jie labai gražiai paruduoja.

Štai ir viskas :) Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą