2012 m. kovo 4 d., sekmadienis

Saldainiai Ferrero Rocher

Mmmm...šie saldainiai mano patys patys patyyyys mėgiaumiausi :) Ir jei atvirai dar skanesni nei pirktiniai :) Receptukas jau prieš begalę laiko atrastas pas Sonatiną. Jau net nebežinau kiek kartų juos dariau ir kiek dar kartų darysiu, nes jie superiniai. Ir visi kas jų paragauja prašo vis dar ir dar :D


Šiems nuostabiems saldainiams pasigaminti reikia visiškai ne daug produktų ir labai mažai laiko, taigi apie 30 šių nuostabių saldainių man prireikia:

85 gr. riešutinių vaflių (standartinis pakelis, nors būna ir po 90 gr.)
150 gr. lazdyno riešutų (kartais naudoju ir paprastus žemės riešutus)
200 gr. riešutinio kremo (dažniausiai naudoju Nutella bet galima ir kitokį)
150 gr. juodojo šokolado (arba pieniško, kokį mėgstate)
1 v. š. bekvapio aliejaus

Imamės gamybos, kuri be galo paprasta:
Riešutus apie 10 min paskrudiname 180 laipsnių karštumo orkaitėje (tam kad nusiluptų luobelė). Juos ištraukus nuimame luobeles. Apie 30 riešutų paliekame sveikų (man paprastai tiek išeina saldainių) o likusius stambiai sukapojame (aš kad būtų greičiau juos tiesiog keletą kartų pamalu blenderiu, o jei netingiu tai ir pakapoju :) ),
Vaflius tiesiog sutriname šakute, sudedam stambiai kapotus riešutus ir riešutinį kremą. Viską gerai išmaišom.
Vos vos drėgnomis rankomis (kadangi taip žymiai lengviau susiformuoja) formuojame saldainiukus į kiekvieno vidų dėdamos po sveiką riešutą. Taip suformuojame visus saldainius, dedame juos ant kepimo popierius ir kišame valandėlei laiko į šaldytuvą kad sustingtų.
Šokoladą su vienu valgomuoju šaukštu aliejaus ištirpiname garų vonelėje. Merkiame saldainiukus ir gerai apvoliojame šokolade (aš tai darau dviejų šakučių pagalba). Šokoladu apvoliotus saldainius dedame atgal ant kepimo popieriaus ir kišame atgal į šaldytuvą kad sustingtų. Štai ir viskas!!!


Pasidarome puodelį kavos ir mėgaujamės dieviškai skaniais saldainiais :) Skanaus ;)

2 komentarai:

  1. Atrodo tikrai gražiai..ir įsivaizduoju, kad sustot sunku paragavus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už komplimentus :) O dėl sustojimo tai ojjjj... kaip sunku sustoti jais mėgautis, tik atsikandus pirmojo kasnelio norisi vis dar ir dar :)

    AtsakytiPanaikinti