2012 m. kovo 30 d., penktadienis

Neminkyta New York Times duona

Paprastai kepu duoną su raugu, įvairiomis sėklomis ar vaisiais, ar ruginę, o dabar užsinorėjo šviežios korėtos baltos duonos. Šį receptą atradau pas Aušrą, tik vis nebuvo laiko išbandyti. O dabar Skelbiu JI FANTASTIŠKA!!!!! Ji tiesiog tobula!!! Traškia plutele, minkštu korėtu vidumi, o kaip tinka su saulėje džiovintais pomidorais, nors tiesą pasakius ji tinka su viskuom, ji netgi viena nepakartojamai gardi. Nuo šiol ji tikrai dažnai puikuosis ant mano stalo. Jei atvirai tokios skanios duonos jau seniai nevalgiau :)


Na o jai išsikepti reikia tik:

3 stiklinių miltų
1/4 šaukštelio sausų mielių
1 šaukštelio druskos
1 + 5/8 puodelio šilto vandens
Miltų pabarstymui

Puodelis 236 ml.

Taigi į indą persijojame miltus, druską. Suberiame mieles ir supilame šiltą vandenį. Viską išmaišome. Tešla gaunasi lipni (iš pradžių net buvau išsigandusi ir norėjau berti dar miltų, bet gerai kad to nepadariau :) ). Taigi tešlą uždengiame maistine plėvele ir laikome kambario temperatūroje 18 - 20 valandų.
Iškilusios tešlos paviršius bus padengtas oro pūslelėmis, o pati tešla lipni ir minkšta. Tešlą išimame iš dubens ant miltuoto paviršiaus. Kelis kartus ją perlenkiame pusiau, neminkant, kad susiformuotų rutulys. Tešlą perkeliam ant pamiltuoto rankšluosčio. Miltais pabarstom viršų ir uždengiam kitu rankšluosčiu bei paliekam maždaug 2 valandoms kambario temperatūroje, kad pakiltų.
Kuomet tešla pakyla į orkaitę statome kokį nors 2,5 - 3 L talpos indą su dangčiu (aš naudojau stiklinį). Orkaitę ir joje esantį indą įkaitinam iki 230 laipsnių.
Įkaitusį indą traukiame iš orkaitės ir tešlą perkeliam į indą, lygiąja puse į apačią. Uždengiam karštu dangčiu ir kepam 30 minučių,, tuomet nuimam dangtį ir kepam dar 15 - 30 minučių (aš kepiau 30 min.), kol viršus gražiai paruduos.
Atvėsinam ant grotelių.
Ir wualia :) Man net trūksta žodžių apsakyti šios duonos skonį, o tos nuostabios skylutės jos viduje :) Mmmm....


Ps. dar kartą didelis dideliausias Ačiū Aušrai už šį receptą :)

Šaltinis: http://vaikai-vanile.blogspot.com/2012/03/legendine-new-york-times-duona.html?showComment=1333134704346#c2546817648174138649

1 komentaras:

  1. Indre, tavo duona atrodo fantastiskai; dar grazesne negu mano! labai smagu, kad isbandei, ir kad nepagailejai pagyru;

    AtsakytiPanaikinti