2012 m. kovo 10 d., šeštadienis

Avižiniai sausainiai

Ir vėl šeštadienis ir vėl norisi ko nors skanaus :) Šį kartą nesinorėjo jokių, pyragų, tortų ar kremų, norėjosi skanių traškių ir sveikų sausainių, taigi greitai permetusi namų atsargas ilgai nedvejojau ir nusprendžiau išsikepti avižinių sausainių. Ir tikrai neprašoviau pro šalį!!! Nuo šiol juos tikrai dažnai kepsiu, kadangi jie be galo be krašto skanūs :)


Na o jiem išsikepti sunaudojau:

110 gr. avižinių dribsnių
70 gr. miltų
150 gr. sviesto
30 gr. cukraus
3 valgomųjų šaukštų medaus
50 gr. riešutų (naudojau lazdyno ir migdolus)
50 gr. džiovintų vaisių (naudojau razinas ir slyvas)
30 gr.kokoso drožlių
30 gr. saulėgrąžų
20 gr. linų sėmenų
1/2 arb. sodos
šiek tiek sezamo sėklų

Taigi avižinius dribsnius, miltus, smulkintus riešutus ir vaisius, kokoso drožles, saulėgrąžas ir linų sėmenis sumaišome.
Puode ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi, įdedame nugesintą sodą ir gerai išmaišome. Visa tai pilame į sumaišytus sausus produktus ir gerai išmaišome. Formuojame sausainius (aš dėjau po kupiną šaukštą į keksiukų formeles, kadangi nenorėjau išskydusių sausainių kaip daugeliui atsitinka :) ), viršų apibarstome sezamo sėklomis ir kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 25 min. (jei norite minkštesnių sausainių kepkite trumpiau, na o aš kadangi mėgstu kietesnius tai ir kepiau kiek parašiau). Atvėsusius sausainius dar aplaisčiau ištirpintu šokoladu. Mmmmmm...prie puodelio arbatos nepaprastai gardu.....net ir dabar rašant rankos pačios tiesiasi link jų :)


Ps. man iš šių produktų išėjo 12 tikrai didelių sausainių.

Skanaus ;)

7 komentarai:

  1. Žinau kokie kartais gali būt avižiniai sausainiai..kai valgai nepastebimai ir suvalgai beveik pusę kilogramo :) Nors tokių dar neragavau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū Indre :) O kaip skanu! Jų neliko baisiai greitai, šiandien net teko kepti antrą porciją :))

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai tikiu - saldumynai pas mus neužsilieka irgi :]]

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atrodo labai skaniai! O dribsniai paprasti ar greito paruošimo?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū Vilma ;) O dribsnius tai kaip kada naudoju, kartais paprastus, kartais ir greito paruošimo, nors man gal su paprastais dar skaniau nes jaučiasi toks malonus gomuriui traškesiukas :) Tiesa jei darau su paprastais, tai supylus sviesto masę palaikau kokias ą0 minučių kad dribsniai šiek tiek įsigertų drėgmės ir truputi pabrinktų. Tikiuosi ir tau patiks ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. labai labai skanūs! truputį 'modifikavau' receptą, priedus rinkausi pagal tai, ką turėjau virtuvėje. (linų sėmenys, spanguolės, razinos, sėlenos) ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti