2011 m. lapkričio 4 d., penktadienis

Plikyti pyragaičiai su kremu


20 šių skanių pyragėlių reikės:
Pyragaičiam:

125 g. sviesto
1 stiklinės vandens
1 stiklinės miltų
4 kiaušinių

Kremui:

500 ml. pieno
vanilės, romo esencijos
5 kiaušinio trynių
100 g. cukraus
30 g. kvietinių miltų
30 g. bulvių krakmolo
20 ml. brendžio (nebūtinai)

Pyragaičių gamyba:
Puodelyje užvirinkite vandenį su sviestu. Į verdantį mišinį dalimis supilkite miltus ir mediniu šaukštu intensyviai maišykite. Masė turi gautis lygi ir blizgi. Palikite masę šiek tiek atvėsti (bet kad ne būtų pilnai atvėsusi). Po to įmuškite vieną kiaušinį, išmaišykite iki vientisos masės ir tą patį atlikite su likusiais 3 kiaušiniais.
Paruoštą masę sudėkite į konditerinį maišelį su plačiu antgaliu arba galima dėti su šaukšteliu ir į kepimo skardą išklota kepimo popieriumi išspauskite pyragaičius. Prisiminkite, kad kepant pyragaičiai išsipūs, dėl to reikia palikti apie 1,5 cm. tarpelius tarp pyragaičių. Dėkite į įkaitintą orkaitę iki 190°C apie 20-30 min.

Kremo gamyba:
Užvirinkite pieną ir nukelkite nuo ugnies. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki baltumo, sudėti miltus, krakmolą.
Į užvirintą pieną po truputį supilti kiaušinių ir miltų masę, pastoviai maišant, kad nesutrauktų kiaušinių. Viską supylus vėl statyti puodą ant vidutinės ugnies. Masę užvirinti ir pastoviai maišant mediniu šaukštu (kad neprisviltų). Nuo užvirimo, pavirkite dar apie 1 minutę, kol kremas sutirštės ir nukelkite nuo ugnies. Tada galima įpilti brendžio bei esencijų. Kremą atvėsinkite, karts nuo karto pamaišant kad nesusidarytų plėvelė.
Atvėsintą kremą sudėkite į konditerinį maišelį bei pripildykite iškeptus plikytus pyragaičius. Arba kremą galima dėti į pyragaičius tiesiog šaukšteliu įpjovus pyragaičius.

Puoškite kaip norite, man skaniausia tirpdytu šokoladu ir migdolais.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą