2011 m. lapkričio 29 d., antradienis

Sausainiai su linų sėmenimis


Kažkaip grižau vakar po darbo ir užsinorėjau kokių nors sausainiukų :) Į parduotuvę eiti jau tingejau nes buvo jau gana vėlokai, taigi nusprendžiau išssikepti iš to ką rasiu namuose. Pasakysiu atvirai, kepdama šiuos sausainius galvojau kad susimausiu :) bet ką jūs galvojate? Išėjo fantastiškai skanūs sausainėliai. Valgydama dar ant viršaus užbarsčiau cukraus pudros ir su vakariniu arbatos puodeliu jie tiesiog dieviškai tirpo burnoje:)
Atsiprašau kad nuotraukos nelabai kokybiškos, nes fotografavau jau vėlai vakare ir su telefonu, bet gal šį kartą jau atleisite :) Ir dar beja, padariau šiandien klaidą, kad atsinešiau jų į darbą....jų tiesiog neliko per kelias akimirkas!! :D

Taigi šiems sausainėliams reikės:

200 g. sviesto;
100 g. cukraus;
1 kiaušinio;
2 - 2,5 stiklinės miltų;
žiuspnelis druskos;
100 g. linų sėmenų.

Taigi kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi, įmušame kiaušinį, žiupsnelį druskos, suberiame linų sėmenis, miltus ir užminkome tešlą. Tešlą dedame geram pusvalandžiui į šaldytuvą kad atšaltų.
Atvėsusią tešlą iškočiojame ir darome kokių tik širdis geidžia formų sausainėlius. Juos kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių, žiūrėkite kad nesusviltų.
Štai ir viskas, skanaus ;)Tikrai superiniai sausainėliai :)

2 komentarai:

  1. Ir labai skanūs :) Juos gamindama truputi baiminausi, tačiau skonis pranoko visas baimes ir lūkesčius :)

    AtsakytiPanaikinti