2011 m. lapkričio 4 d., penktadienis
Marmurinis purusis keksas
Ingredientai:
Miltai, 2 stiklinės
Sviestas, 180 gramų
Cukrus, 1 stiklinė
Kiaušiniai, 5 vienetai
Kakava, 2 valgomieji šaukštai
Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
Citrinos Žievelės, 1 arbatinis šaukštelis
Sviestą ar margariną ištrinti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Po vieną mušti kiaušinius ir vis maišyti, kol masė gausis puri. Suberti miltus kartu su kepimo milteliais ir išmaišyti. Masę padalyti pusiau.
I Vieną jos dalį įberti citrinos žievelių , o į kitą supilti kakavą ir išmaišyti.
Sluoksniuoti į skardą, išteptą margarinu ar sviestu (arba tiesiog išklotą kepimo popieriumi. Sudėjus visą tešlą šiek pamaišyti dantų krapštuku kad pasimaišytų tešlos ir keksas gautųsi "marmurinis" :)
Kepti apie 30 min. Ar iškepęs galima lengvai patikrinti dantų krapštuku.
Ps. nepaprastai purus keksas :) mmmmm....kaip tik tingiems sekmadieniais su puodeliu gardžios kavos :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Oho, kiek saldumynų čia pridėjai? :)
AtsakytiPanaikintiMindaugai, gyvenimą juk reikia pasisaldinti :) O ypač tokiu metų laikotarpiu :)
AtsakytiPanaikinti