Nors ir baigėsi vasara ir atėjo sezonas, kuomet šalta ir visi mėgaujasi labiau riebesniais ir sunkesniais desertukais, tačiau man užėjo noras kažko lengvo primenančio vasara :) Taigi jei ir jūs norite ko nors lengvo ir gardaus tai prašau :)
24 cm apvaliai nuimamais kraštais tortinei Jums reikės
Torčiuko pagrindui:
400 gr. šokoladinių sausainių (naudojau Selgos, bet tiks bet kokie)
180 gr. sviesto
Varškės įdarui:
500 gr. varškės (jei tingėsite trinti naudokite švelniąją, jei ne tiesiog paprastą)
350 gr. mėlynių jogurto
100 gr. cukraus pudros (šiaip cukraus pudros ar tiesiog cukraus galite dėti pagal skonį)
2 šaukštai citrinos sulčių
15 gr. želatinos
Mėlynių želė:
200 gr. mėlynių (turėjau nuo vasaros užsišaldžius trintų :) )
60 gr. cukraus
15 gr. želatinos
Imamės gamybos:)
Sausainius blenderio pagalba ar tiesiog rankomis kokio kočėlo pagalba sutrinkite iki miltų. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir supilkite į sausainių miltus, gausite "šlapius" miltukus. Juos dėkite į maistine plėvele tortinę ir gerai suspauskite padarydami ir kraštus. Dėkite į šaldytuvą kad sustingtų.
Dabar imamamės varškytės :) Į varškę sudėkite cukraus pudrą ar cukrų, jogurtą bei citrinos sultis. Jei naudojate ne švelniąją varškę viską suplakite blenderiu kad gautųsi kaip kremas (be jokių varškės gumuliukų). Ištirpinkite želatiną ir supilkite į varškės masę.
Ant sustingusio sausainių pagrindo pilkite varškės kremą ir vėl dėkite į šaldytuvą kad sustingtų varškės kremas.
Kol varškė stingsta pasiruošiame mėlynių želė. Dedame mėlynes į puodą, pilame cukrų ir uzverdame. Mano kadangi buvo trintos mėlynės ir jau turėjo skysčio tai aš tik užvirinau, jei naudojate ne trintas, tuomet užvirinkite ir šiek tiek pavirkite kad mėlynės suminkštėtų ir atsirastų sunkos. Želatiną ištirpinkite ir supilkite į dar karštas mėlynes. Viską GERAI atvėsinkite.
Atvėsus mėlynėms ir sustingus varškės kremui pilame jas ant sustingusio varškytės kremo ir vėl dedame į šaldytuvą kad sustingtų želė sluoksnis.
Štai ir viskas :) Galite mėgautis nepakartojamo skonio torčiuku. Ir dar: svarbiausia jo nereikia kepti :)
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą