2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

Bananų pyragas su vaniliniu pudingu

Nežinau keliuose bloguose mačiau šito pyrago receptus ir vis knietėjo jį iškepti, o kadangi namuose radau bananų, kuriuos jau buvo pats metas suvartoti, ėmiau ir prisiruošiau jį iškepti :) Ir tikrai likau labai patenkinta, visi ragavusieji labai gyrė :)


Nuostabus pyragiukas, lengvas, nesaldus, gaivaus skonio! Tikrai rekomenduoju ;)Tik manau, kad sekantį kartą tešlos padą darysiu mažesnį (iš mažesnio kiekio produktų).
Na o šiam skanėstui 24 cm atsegamoje formoje mums reikės:

Miltai 2 st.
Sviestas 160 g.
Cukrus 6 v.š. ir dar 4 v.š. kremui
Kepimo milteliai 2 a.š.
Kiaušiniai 2 vnt. (tryniai)
Bananai 4 vnt.
Pudingas vanilinis 2 pak. (naudojau Dr.Oetker)
Šokolado papuošimui, nors puošti galit kaip norit.
Pienas 900 ml

Pyrago pagrindui išlydykite sviestą (tinka ir margarinas kepiniams, į jį įmaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų (6 valgomuosius šaukštus) ir trynius. Suminkome tešlą, ją išklojame formą suformuodami bortelius ir dedame į šaldytuvą kokiom 15 min kol įkais orkaitė iki 180 laipsnių. Ant atšaldytos tešlos dedame foliją ir pilame pupeles ar ką nors kita kad prislėgtume padą, dedame į orkaitę ir kepame 10 min., po 10 min. nuimame pupeles ir foliją ir dar pakepame apie 15 min., kol padas iškepa. Iškepusį padą visiškai atvėsiname.
Kol padas vėsta susipaustome bananus ir išsiverdame pudingą. Pudingą verdame pagal esančią instrukciją esančią ant pudingo pakelio.
Ant atvėsusio pagrindo dedame supjaustytus bananus ir supilame pravėsusį išvirusį pudingą. Viską dedame į šaldytuvą. Geriausiai palaikyti šaldytuve per naktį, na o iš ryto papuošiame pyragą, šį kartą aš užtarkavau šokolado. Ir skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą