
2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis
Kalėdų senelis slapukas 2012
Pagaliau pagaliau pagaliau!!! Kaip laukiau šios akcijos ir šiais metais :) Dalyvavau joje praeitais metais ir likau be galo maloniai nustebinta, tikiuosi nustebinau bei pradžiuginau ir kitą žmogutį :) Šiais metais vėl su dideliu nekantrumu jungiuosi prie jos ir jums irgi rekomenduoju :)

2012 m. rugpjūčio 26 d., sekmadienis
Sutrūkę šokoladiniai sausainiai
Labai paprastučiai ir labai skanučiai sausainiai. Atrodo kaip meduoliukai :)
Taigi jiems pasigaminti reikės:
Ištirpinam sviestą, baigiant ištirpti sudedam smulkiai laužytą juodąjį
šokoladą, atidžiai maišom, kad masė nepridegtų. Kai šokoladas
susijungs į vientisą masę su sviestu nukelkiam nuo ugnies ir
atvėsinam. Kol šokolado masė pravės išsiplakam kiaušinio baltymą,
baigiant plakti palaipsniui sudedam cukrų (cukraus galima dėti mažiau,
nes pakankamai saldūs sausainiai). Trynį, vanilės ekstraktą bei
atvėsusią šokolado masę sumaišome su baltymu. Kitame dubenėlyje
sumaišome persijotus miltus, kepimo miltelius bei žiupsnelį druskos.
Skystą masę sumaišome su sausa, suminkome kietoką masę bei
atvėsiname šaldytuve bent 3 val. , o geriausiai per naktį. Kitą dieną
su šaukštelių pakabiname graikiško riešuto didumo gabalėlį ir formuojame
kamuoliuką, gausiai apvoliojame cukraus pudroje (aš įpilu cukraus pudros į maišelį, tada sudedu po kelis sausainių kamuoliukus ir gerai pakratau, taip labai gerai ir gražiai pasidengia cukraus pudra). Dėdame į kepimo
popieriumi išklotą skardą ir kepame 165°C tem. apie 12 min.
Štai ir viskas. Skanaus ;)
Taigi jiems pasigaminti reikės:
180 gr. juodo šokolado
110 gr. kambario temperatūros sviesto
100 gr. cukraus
1 kiaušinio
0,5 a.š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos
250 gr. miltų
Štai ir viskas. Skanaus ;)
2012 m. birželio 30 d., šeštadienis
Vasariškas braškinis tortas
Braškės, braškės, braškės ir dar kartą braškės!!!! Šiuo metu jos valdo :D Šis torčiukas pasakiškai skanus ir labai lengvas, toks tikrasis vasariškas torčiukas, tad kol šviežių uogų sezonas jau įsibėgėjo jis tikrai rekomenduojamas :)
Na o šiam skanėstui išsikepti reikės:
Biskvitui (24 cm. apvaliai kepimo formai):
3 kiaušiniai;
110 gr. miltų;
70 gr. cukraus;
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.
Braškių želė:
350 gr. braškių (aš dar papildomai įdėjau šiek tiek mėlynių ir žemuogių);
40 gr. braškių želė.
Kremui:
250 gr. grietinėlės (35 % riebumo);
3 valgomieji šaukštai cukraus;
250 gr. kondesuoto saldinto pieno;
250 gr. kreminės varškės (galit naudoti ir paprastą, tik tuomet reikia gerai pertrinti per sietelį ar sublenderiuoti);
1 kiaušinio trynys;
20 gr. želatinos.
Imamės gamybos:
Visų pirma išsikepam biskvitą.
Iki purumo išplakame kiaušinius su cukrumi, miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame. Kiaušinių masę ir miltus sumaišome tarpusavyje, paruoštą tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą, tortui skirtą, formą. Kepame 190 laipsnių orkaitėje. Atvėsusį biskvitą pjaunam horizontaliai į dvi lygias dalis.
Užvirintame vandenyje ištirpiname braškių želė ir jai atvėsus statome į šaldytuvą iki pavirs į drebučius. Braškes pjaustome horizontaliai perpus. Kepimo formos dugne, ant pirmosios biskvito dalies išdėliojame braškes, ant jų tolygiai paskirstome želė drebučius. Dedame į šaldytuvą iki kremo gamybos pabaigos.
Grietinėlę plakame su cukrumi iki standumo. Atskirame inde išmaišome kreminę varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinio trynį. Atsargiai pastarąją masę supilame į išplaktą grietinėlę, pamaišome. Vandenyje išbrinkiname želatiną, tada ją ištirpiname ant vidutinės ugnies, o atvėsusią pilame į varškės ir grietinėlės paruoštą masę. Kremą taip pat dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek pastingtų.
Paruoštu kremu nestoru sluoksniu dengiame braškinės želė viršų. Tada dedame antrą pusę biskvito ir ant pačio viršaus paskirstome likusį kremą. Puošiame kaip tik širdis geidžia.
Tortą dedame į šaldytuvą kad pilnai sustingtų. Beja bent jau visiems valgusiems jis skaniausias buvo pastovėjęs daugiau nei parą šaldytuve.
Skanaus ;)
Na o šiam skanėstui išsikepti reikės:
Biskvitui (24 cm. apvaliai kepimo formai):
3 kiaušiniai;
110 gr. miltų;
70 gr. cukraus;
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.
Braškių želė:
350 gr. braškių (aš dar papildomai įdėjau šiek tiek mėlynių ir žemuogių);
40 gr. braškių želė.
Kremui:
250 gr. grietinėlės (35 % riebumo);
3 valgomieji šaukštai cukraus;
250 gr. kondesuoto saldinto pieno;
250 gr. kreminės varškės (galit naudoti ir paprastą, tik tuomet reikia gerai pertrinti per sietelį ar sublenderiuoti);
1 kiaušinio trynys;
20 gr. želatinos.
Imamės gamybos:
Visų pirma išsikepam biskvitą.
Iki purumo išplakame kiaušinius su cukrumi, miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame. Kiaušinių masę ir miltus sumaišome tarpusavyje, paruoštą tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą, tortui skirtą, formą. Kepame 190 laipsnių orkaitėje. Atvėsusį biskvitą pjaunam horizontaliai į dvi lygias dalis.
Užvirintame vandenyje ištirpiname braškių želė ir jai atvėsus statome į šaldytuvą iki pavirs į drebučius. Braškes pjaustome horizontaliai perpus. Kepimo formos dugne, ant pirmosios biskvito dalies išdėliojame braškes, ant jų tolygiai paskirstome želė drebučius. Dedame į šaldytuvą iki kremo gamybos pabaigos.
Grietinėlę plakame su cukrumi iki standumo. Atskirame inde išmaišome kreminę varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinio trynį. Atsargiai pastarąją masę supilame į išplaktą grietinėlę, pamaišome. Vandenyje išbrinkiname želatiną, tada ją ištirpiname ant vidutinės ugnies, o atvėsusią pilame į varškės ir grietinėlės paruoštą masę. Kremą taip pat dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek pastingtų.
Paruoštu kremu nestoru sluoksniu dengiame braškinės želė viršų. Tada dedame antrą pusę biskvito ir ant pačio viršaus paskirstome likusį kremą. Puošiame kaip tik širdis geidžia.
Tortą dedame į šaldytuvą kad pilnai sustingtų. Beja bent jau visiems valgusiems jis skaniausias buvo pastovėjęs daugiau nei parą šaldytuve.
Skanaus ;)
2012 m. balandžio 29 d., sekmadienis
Varškės ir obuolių pyragas
Man kaip mėgstančiai varškės ir obuolių kepinius, šis pyragas yra tobuliausias iš tobuliausių !!!!
Nesuskaičiuojamoje blogų galybėje jį galima rasti, net ir pati Beata jį kepė :)
Jį kepiau jau begalę kartų, bet vis nespėdavau nufotografuoti, nes jo tiesiog nelikdavo :) Šį kartą irgi vos vos spėjau :) Na žodžiu pagyrų žodių šiam pyragui vis tiek niekada nepakaks, tad per daug nesiplėsdama dedu jo receptą.
24 cm. pavaliai, nuimamais kraštais formai naudoju:
Tešlai:
300 gr. miltų;
200 gr. šalto sviesto;
100 gr. (4 valg. š.) cukraus.
2/3 trupinių naudojami pyrago padui, o 1/3 bus užbarstyta ant viršaus. Viršutiniams trupinėliams dar papildomai reikės:
1 kupino šaukšto rudojo cukraus (galite naudoti ir paprastą);
cinamono.
Varškės sluoksniui:
3 pakeliai varškės (540 gr.);
3 dideli kiaušiniai;
200 gr. (8 valg. š.) cukraus.
Obuolių sluoksniui:
1 kg. obuolių;
2 š. rudojo cukraus (galite naudoti ir paprastą)
cinamono
Iš miltų, kubeliais pjaustyto ar burokine tarka tarkuoto šalto sviesto (aš jį prieš tarkuojant palaikau kameroje kad geriau tarkuotųsi) ir cukraus padarome trupinius . Kol pasiruošime varškės masę ir obuolius trupinius dedame į šaldytuvą.
Varškės masei blenderiu (arba mikseriu) viską gerai iki vientisumo išmaišome.
Obuolių sluoksniui obuolius nulupame ir supjaustome plonomis skiltelėmis, pabarstome cukrumi bei cinamonu ir išmaišome.
Kepimo formą, tiksliau jos dugną, išklojame kepimo popieriumi. Beriame 2/3 trupinių ir išlyginam. Ant trupinių pilame varškės masę ir išlyginam.
Ant trupinių ir varškės masės sudedame obuolius ir ant viršaus užbarstome likusius trupinius, sumaišytus su kupinu šaukštu cukraus ir cinamonu.
Pyragą šaunam į iki 180° C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kantriai laukiam 1,5 val. kol jis kepa (sunkiausia ir yra iš laukti tiek laiko :)).
Patartina gerai atšaldyti (šaldytuve per naktį), bet sako, ir karštas žiauriai skanus :)
Na ką receptas jau įdėtas, tad aš jau bėgu mėgautis likusiu pyrago gabalėliu su puodeliu kavos :) Skanaus ;)
Nesuskaičiuojamoje blogų galybėje jį galima rasti, net ir pati Beata jį kepė :)
Jį kepiau jau begalę kartų, bet vis nespėdavau nufotografuoti, nes jo tiesiog nelikdavo :) Šį kartą irgi vos vos spėjau :) Na žodžiu pagyrų žodių šiam pyragui vis tiek niekada nepakaks, tad per daug nesiplėsdama dedu jo receptą.
24 cm. pavaliai, nuimamais kraštais formai naudoju:
Tešlai:
300 gr. miltų;
200 gr. šalto sviesto;
100 gr. (4 valg. š.) cukraus.
2/3 trupinių naudojami pyrago padui, o 1/3 bus užbarstyta ant viršaus. Viršutiniams trupinėliams dar papildomai reikės:
1 kupino šaukšto rudojo cukraus (galite naudoti ir paprastą);
cinamono.
Varškės sluoksniui:
3 pakeliai varškės (540 gr.);
3 dideli kiaušiniai;
200 gr. (8 valg. š.) cukraus.
Obuolių sluoksniui:
1 kg. obuolių;
2 š. rudojo cukraus (galite naudoti ir paprastą)
cinamono
Iš miltų, kubeliais pjaustyto ar burokine tarka tarkuoto šalto sviesto (aš jį prieš tarkuojant palaikau kameroje kad geriau tarkuotųsi) ir cukraus padarome trupinius . Kol pasiruošime varškės masę ir obuolius trupinius dedame į šaldytuvą.
Varškės masei blenderiu (arba mikseriu) viską gerai iki vientisumo išmaišome.
Obuolių sluoksniui obuolius nulupame ir supjaustome plonomis skiltelėmis, pabarstome cukrumi bei cinamonu ir išmaišome.
Kepimo formą, tiksliau jos dugną, išklojame kepimo popieriumi. Beriame 2/3 trupinių ir išlyginam. Ant trupinių pilame varškės masę ir išlyginam.
Ant trupinių ir varškės masės sudedame obuolius ir ant viršaus užbarstome likusius trupinius, sumaišytus su kupinu šaukštu cukraus ir cinamonu.
Pyragą šaunam į iki 180° C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kantriai laukiam 1,5 val. kol jis kepa (sunkiausia ir yra iš laukti tiek laiko :)).
Patartina gerai atšaldyti (šaldytuve per naktį), bet sako, ir karštas žiauriai skanus :)
Na ką receptas jau įdėtas, tad aš jau bėgu mėgautis likusiu pyrago gabalėliu su puodeliu kavos :) Skanaus ;)
2012 m. balandžio 28 d., šeštadienis
Braškiniai Bon Bon
Paskutiniuosius gerus metus jau nebeperku jokių saldainių iš parduotuvės, kadangi pačius mėgiamiausius (nors saldainių šiaip nelabai mėgstu, bet prie kavos puodelio gardus naminis saldainiukas būna nerealiai skanu) Ferro Rocher gaminu pastoviai. Dabar užsimaniau pabandyti ką nors naujo, o juo labiau kad ir šaldytuve dar daug visokių šaldytų uogų, kurias reikia "sunaikinti" iki jau greitai prasidėsiančio naujųjų sezono, tad ilgai nesvarsčius sumaniau išbandyti Sonatinos braškinius Bon Bon. Ir kaip ir visada, tikrai nenusivyliau :) Jie tikrai labai labai skanūs, sakyčiau tokie gana gaivūs, kadangi viduje braškės (aišku būtų skaniau su šviežiomis braškėmis, bet kol parduotuvėje jos dar neskanios ir turguje nėra šviežių, labai puikiai tiko šaldytos).
Taigi šiems skaniesiems saldainiams pasigaminti reikia:
250 gr. braškių (kaip minėjau šį kartą naudojau šaldytas)
80 gr. cukraus
40 gr. kukurūzų krakmolo
4 v. š. vandens
1 citrinos žievelė ir sultys
šokoladas
Atšildytas braškes (jei naudojate šviežias jas reikia supjaustyti) suberti į puodą kartu su cukrumi, citrinos žievele ir sultimis. Virti ant silpnos ugnies 10 minučių. Sutrinti blenderiu iki vientisos masės. Krakmolą ištirpinti vandenyje ir plona srovele maišant supilti į braškes. Dar pavirti 5 minutes.
Sudėti masę į formeles ir pašaldyti šaldiklyje mažiausiai 2 valandas.
Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės, jame pamirkyti sustingusius saldainius ir atšaldyti, kad šokoladas sustingtų.
Skanaus ;)
Šaltinis: http://www.sonatinos-receptai.lt/2009/06/braskiniai-bon-bon.html
Taigi šiems skaniesiems saldainiams pasigaminti reikia:
250 gr. braškių (kaip minėjau šį kartą naudojau šaldytas)
80 gr. cukraus
40 gr. kukurūzų krakmolo
4 v. š. vandens
1 citrinos žievelė ir sultys
šokoladas
Atšildytas braškes (jei naudojate šviežias jas reikia supjaustyti) suberti į puodą kartu su cukrumi, citrinos žievele ir sultimis. Virti ant silpnos ugnies 10 minučių. Sutrinti blenderiu iki vientisos masės. Krakmolą ištirpinti vandenyje ir plona srovele maišant supilti į braškes. Dar pavirti 5 minutes.
Sudėti masę į formeles ir pašaldyti šaldiklyje mažiausiai 2 valandas.
Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės, jame pamirkyti sustingusius saldainius ir atšaldyti, kad šokoladas sustingtų.
Skanaus ;)
2012 m. balandžio 24 d., antradienis
Kivi keksiukai
Man labai patiko šie keksiukai, tikrai ne per saldūs ir kiviai suteikia labai skanios rūgštelės, o traškus viršus jau koks skanus :)) Na bet išbandykite ir patys pajusite tą nuostabų skonį :)
Na o keksiukam mum reikės:
Tešlai: 2 stiklinių miltų; 1 a. š. kepimo miltelių; 1/3 stiklinės rudojo cukraus (naudojau paprastą baltąjį); žiupsnelio druskos; 1 a. š. cinamono; 2 kiaušinių; 1 stiklinės pieno; 1/4 stiklinės aliejaus; 4 kivių
Traškiajam viršui reikia: 1/2 stiklinės miltų; 1/3 stiklinės rudo cukraus (naudojau paprastą baltąjį); 1 a. š. cinamono; 50 g sviesto;
Naudota stiklinė 200 ml.
Taigi iš pradžių nulupam kivius. Supjaustom juos į keturias dalis, po to griežinėliais. Visas sausąsias tešlos dalis sumaišom dubenyje. Supilam visas skystąsias ir viską labai gerai išmaišom. Įmaišom supjaustytus kivius. Padalinam tešlą į keksiukų formeles. Traškiajam viršui, šaltą sviestą pirštais (arba jei norite galite sutarkuoti tarka, aš tiesiog smulkiai supjausčiau ir viską atlikau rankomis) sumaišome su miltais, cukrumi ir cinamonu taip, kad gautųsi birių trupinių masė. Ją plonu sluoksniu pabarstome kiekvieną keksiuką. Kepame apie 25 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Štai ir viskas. Skanaus ;)
Na o keksiukam mum reikės:
Tešlai: 2 stiklinių miltų; 1 a. š. kepimo miltelių; 1/3 stiklinės rudojo cukraus (naudojau paprastą baltąjį); žiupsnelio druskos; 1 a. š. cinamono; 2 kiaušinių; 1 stiklinės pieno; 1/4 stiklinės aliejaus; 4 kivių
Traškiajam viršui reikia: 1/2 stiklinės miltų; 1/3 stiklinės rudo cukraus (naudojau paprastą baltąjį); 1 a. š. cinamono; 50 g sviesto;
Naudota stiklinė 200 ml.
Taigi iš pradžių nulupam kivius. Supjaustom juos į keturias dalis, po to griežinėliais. Visas sausąsias tešlos dalis sumaišom dubenyje. Supilam visas skystąsias ir viską labai gerai išmaišom. Įmaišom supjaustytus kivius. Padalinam tešlą į keksiukų formeles. Traškiajam viršui, šaltą sviestą pirštais (arba jei norite galite sutarkuoti tarka, aš tiesiog smulkiai supjausčiau ir viską atlikau rankomis) sumaišome su miltais, cukrumi ir cinamonu taip, kad gautųsi birių trupinių masė. Ją plonu sluoksniu pabarstome kiekvieną keksiuką. Kepame apie 25 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Štai ir viskas. Skanaus ;)
2012 m. kovo 30 d., penktadienis
Tortas "Švelni naktis"
Šiandien buvo ypatinga proga, kuriai norėjau iškepti ypatingą tortą. Receptą rinkausi kokius gerus tris vakarus :) Iš pradžių galvojau su kokiu varškės pertepimu ar vaisiais, bet kai toks oras už lango norėjosi kokio saldesnio, sunkesnio prie kvapnaus puodelio kavos. O šis išėjo būtent toks! Visi ragavusieji prašė po antrą gabaliuką :)
24 cm. apvaliai torto formai reikės (stiklinė 200 ml):
Biskvitui:
1,5 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1 stiklinė grietinės
200 gr. cukraus
3 v.š. kakavos miltelių
2 a.š. kepimo miltelių
Biskvito sulaistymui:
50 ml. vandens
50 gr. cukraus
30 gr. brendžio ar kt. (nebūtina, bet su juo kvapniau ir skaniau :))
Šokoladiniam kremui:
100 gr. juodojo šokolado
200 ml. grietinėlės 36 %
Karameliniam kremui:
indelis kondensuoto pieno "Rududu"
150 gr. minkšto, kambario temperatūros sviesto
Papuošimas (jei norite tokio, kaip nuotraukoje):
23 biskvitiniai sausainiai/piršteliai
100 ml. grietinėlės 36 %
Šokoladinis kremas. Jį reikia pasiruošti pirmiausiai, kadangi reikės palaikyti šaldytuve. Taigi, grietinėlę pakaitinti iki užvirimo, bet nevirinti. Užpilti ja sulaužytą šokoladą ir maišyti, kol jis ištirps. Pastatome šokoladinę masę į šaldytuvą, kad ji labai gerai atšaltų - apie 1,5-2 h. Atšaldytą masę išplakame mikseriu iki standumo.
Karamelinis kremas. Kambario temperatūros sviestą išplakti su kambario temperatūros Rududu iki vientisos masės.
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakti tol, kol masė taps tiršta, kelis kartus padidėjusi ir labai šviesiai geltonos, beveik baltos spalvos. Supilti grietinę. Atsargiai šaukštu išmaišyti. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir vėl labai atsargiai šaukštu išmaišyti, kad masė nesukristų. Tešlą dalinti pusiau ir per du kartus iškepti kepimo formoje 2 biskvitus. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Atvėsusius biskvitus perpjauti į 2 lakštus - turėsime 4.
Beja, biskvitai išeina tikrai ploni, apie 1 cm, taigi perpjovus gaunasi po 0,5 cm, bet surinkus tortą pats tortas gaunasi didelis :)
Biskvito sulaistymas. Karštame vandenyje ištirpiname cukrų, supilame brendį ir atvėsiname.
Surinkimas. Imame 24 cm. formos žiedą. Iš vienos pusės sausainius nupjaustome taip, kad jie galėtų stovėti. Biskvitų kraštus apipjauname taip, kad į tarpą tilptų sausainis. Dedame į lėkštę biskvitą, apjuosiame formos žiedu, palei formos kraštus į apipjautą biskvito tarpą sustatome sausainius. Sulaistome biskvitą, dedame pusę karamelinio kremo. Dedame kitą biskvitą, sulaistome sirupu, dedame visą šokoladinį kremą. Trečias biskvitas, sulaistymas ir likęs karamelinis kremas. Aš dar truputi pasilikau karamelinio kremo pačiam torto viršaus aptepimui. Viršų puošiau plakta grietinėle.
Ps. Šis torčiukas puikiai dera prie puodelio kvapnios kavos :) Skanaus ;)
Šaltinis: Aj-receptai
24 cm. apvaliai torto formai reikės (stiklinė 200 ml):
Biskvitui:
1,5 stiklinės miltų
2 kiaušiniai
1 stiklinė grietinės
200 gr. cukraus
3 v.š. kakavos miltelių
2 a.š. kepimo miltelių
Biskvito sulaistymui:
50 ml. vandens
50 gr. cukraus
30 gr. brendžio ar kt. (nebūtina, bet su juo kvapniau ir skaniau :))
Šokoladiniam kremui:
100 gr. juodojo šokolado
200 ml. grietinėlės 36 %
Karameliniam kremui:
indelis kondensuoto pieno "Rududu"
150 gr. minkšto, kambario temperatūros sviesto
Papuošimas (jei norite tokio, kaip nuotraukoje):
23 biskvitiniai sausainiai/piršteliai
100 ml. grietinėlės 36 %
Šokoladinis kremas. Jį reikia pasiruošti pirmiausiai, kadangi reikės palaikyti šaldytuve. Taigi, grietinėlę pakaitinti iki užvirimo, bet nevirinti. Užpilti ja sulaužytą šokoladą ir maišyti, kol jis ištirps. Pastatome šokoladinę masę į šaldytuvą, kad ji labai gerai atšaltų - apie 1,5-2 h. Atšaldytą masę išplakame mikseriu iki standumo.
Karamelinis kremas. Kambario temperatūros sviestą išplakti su kambario temperatūros Rududu iki vientisos masės.
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakti tol, kol masė taps tiršta, kelis kartus padidėjusi ir labai šviesiai geltonos, beveik baltos spalvos. Supilti grietinę. Atsargiai šaukštu išmaišyti. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir vėl labai atsargiai šaukštu išmaišyti, kad masė nesukristų. Tešlą dalinti pusiau ir per du kartus iškepti kepimo formoje 2 biskvitus. Kepti 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. Atvėsusius biskvitus perpjauti į 2 lakštus - turėsime 4.
Beja, biskvitai išeina tikrai ploni, apie 1 cm, taigi perpjovus gaunasi po 0,5 cm, bet surinkus tortą pats tortas gaunasi didelis :)
Biskvito sulaistymas. Karštame vandenyje ištirpiname cukrų, supilame brendį ir atvėsiname.
Surinkimas. Imame 24 cm. formos žiedą. Iš vienos pusės sausainius nupjaustome taip, kad jie galėtų stovėti. Biskvitų kraštus apipjauname taip, kad į tarpą tilptų sausainis. Dedame į lėkštę biskvitą, apjuosiame formos žiedu, palei formos kraštus į apipjautą biskvito tarpą sustatome sausainius. Sulaistome biskvitą, dedame pusę karamelinio kremo. Dedame kitą biskvitą, sulaistome sirupu, dedame visą šokoladinį kremą. Trečias biskvitas, sulaistymas ir likęs karamelinis kremas. Aš dar truputi pasilikau karamelinio kremo pačiam torto viršaus aptepimui. Viršų puošiau plakta grietinėle.
Ps. Šis torčiukas puikiai dera prie puodelio kvapnios kavos :) Skanaus ;)
Šaltinis: Aj-receptai
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)