Labai paprastučiai ir labai skanučiai sausainiai. Atrodo kaip meduoliukai :)
Taigi jiems pasigaminti reikės:
180 gr. juodo šokolado
110 gr. kambario temperatūros sviesto
100 gr. cukraus
1 kiaušinio
0,5 a.š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos
250 gr. miltų
Ištirpinam sviestą, baigiant ištirpti sudedam smulkiai laužytą juodąjį
šokoladą, atidžiai maišom, kad masė nepridegtų. Kai šokoladas
susijungs į vientisą masę su sviestu nukelkiam nuo ugnies ir
atvėsinam. Kol šokolado masė pravės išsiplakam kiaušinio baltymą,
baigiant plakti palaipsniui sudedam cukrų (cukraus galima dėti mažiau,
nes pakankamai saldūs sausainiai). Trynį, vanilės ekstraktą bei
atvėsusią šokolado masę sumaišome su baltymu. Kitame dubenėlyje
sumaišome persijotus miltus, kepimo miltelius bei žiupsnelį druskos.
Skystą masę sumaišome su sausa, suminkome kietoką masę bei
atvėsiname šaldytuve bent 3 val. , o geriausiai per naktį. Kitą dieną
su šaukštelių pakabiname graikiško riešuto didumo gabalėlį ir formuojame
kamuoliuką, gausiai apvoliojame cukraus pudroje (aš įpilu cukraus pudros į maišelį, tada sudedu po kelis sausainių kamuoliukus ir gerai pakratau, taip labai gerai ir gražiai pasidengia cukraus pudra). Dėdame į kepimo
popieriumi išklotą skardą ir kepame 165°C tem. apie 12 min.
Štai ir viskas. Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą