2012 m. balandžio 28 d., šeštadienis

Braškiniai Bon Bon

Paskutiniuosius gerus metus jau nebeperku jokių saldainių iš parduotuvės, kadangi pačius mėgiamiausius (nors saldainių šiaip nelabai mėgstu, bet prie kavos puodelio gardus naminis saldainiukas būna nerealiai skanu) Ferro Rocher gaminu pastoviai. Dabar užsimaniau pabandyti ką nors naujo, o juo labiau kad ir šaldytuve dar daug visokių šaldytų uogų, kurias reikia "sunaikinti" iki jau greitai prasidėsiančio naujųjų sezono, tad ilgai nesvarsčius sumaniau išbandyti Sonatinos braškinius Bon Bon. Ir kaip ir visada, tikrai nenusivyliau :) Jie tikrai labai labai skanūs, sakyčiau tokie gana gaivūs, kadangi viduje braškės (aišku būtų skaniau su šviežiomis braškėmis, bet kol parduotuvėje jos dar neskanios ir turguje nėra šviežių, labai puikiai tiko šaldytos).





Taigi šiems skaniesiems saldainiams pasigaminti reikia:

250 gr. braškių (kaip minėjau šį kartą naudojau šaldytas)
80 gr. cukraus
40 gr. kukurūzų krakmolo
4 v. š. vandens
1 citrinos žievelė ir sultys
šokoladas

Atšildytas braškes (jei naudojate šviežias jas reikia supjaustyti) suberti į puodą kartu su cukrumi, citrinos žievele ir sultimis. Virti ant silpnos ugnies 10 minučių. Sutrinti blenderiu iki vientisos masės. Krakmolą ištirpinti vandenyje ir plona srovele maišant supilti į braškes. Dar pavirti 5 minutes.

Sudėti masę į formeles ir pašaldyti šaldiklyje mažiausiai 2 valandas.

Šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės, jame pamirkyti sustingusius saldainius ir atšaldyti, kad šokoladas sustingtų.

Skanaus ;)

Šaltinis: http://www.sonatinos-receptai.lt/2009/06/braskiniai-bon-bon.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą