2012 m. balandžio 24 d., antradienis

Kivi keksiukai

Man labai patiko šie keksiukai, tikrai ne per saldūs ir kiviai suteikia labai skanios rūgštelės, o traškus viršus jau koks skanus :)) Na bet išbandykite ir patys pajusite tą nuostabų skonį :)
Na o keksiukam mum reikės:

Tešlai: 2 stiklinių miltų; 1 a. š. kepimo miltelių; 1/3 stiklinės rudojo cukraus (naudojau paprastą baltąjį); žiupsnelio druskos; 1 a. š. cinamono; 2 kiaušinių; 1 stiklinės pieno; 1/4 stiklinės aliejaus; 4 kivių  

Traškiajam viršui reikia: 1/2 stiklinės miltų; 1/3 stiklinės rudo cukraus (naudojau paprastą baltąjį); 1 a. š. cinamono; 50 g sviesto;

Naudota stiklinė 200 ml.

Taigi iš pradžių nulupam kivius. Supjaustom juos į keturias dalis, po to griežinėliais. Visas sausąsias tešlos dalis sumaišom dubenyje. Supilam visas skystąsias ir viską labai gerai išmaišom. Įmaišom supjaustytus kivius. Padalinam tešlą į keksiukų formeles. Traškiajam viršui, šaltą sviestą pirštais (arba jei norite galite sutarkuoti tarka, aš tiesiog smulkiai supjausčiau ir viską atlikau rankomis) sumaišome su miltais, cukrumi ir cinamonu taip, kad gautųsi birių trupinių masė. Ją plonu sluoksniu pabarstome kiekvieną keksiuką. Kepame apie 25 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Štai ir viskas. Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą