2013 m. balandžio 9 d., antradienis

Saldainiai Raffaello

Krykštauju iš laimės atradusi ir šiuos saldainius, labai mėgstu Raffaello, o dabar atradus kad juos galima ir pačiai pasigaminti krykštauju dar labiau :) Kol kas jie dar neatsveria Ferrero Rocher, bet tikrai jiems ir nenusileidžia :)


Apie 50 (priklausomai nuo jūsų pasirinkto dydžio) saldainiukų prireiks:
400 gr. kondensuoto pieno (indelio)
120 gr kambario temperatūros sviesto
1 arb. šaukštelio vanilės esensijos
8 valg. š. pieno miltelių
100 gr. paprastų vaflių
400 gr kokoso drožlių
~ 60 gr migdolų branduolių
200 gr. baltojo šokolado
6 valg. š. pieno

Imamės gamybos:
Į dubenį dėkite 100 g sviesto, supilkite kondensuotą pieną, vanilės esenciją, suberkite pieno miltelius, 200 gr kokoso drožlių ir beveik į miltus susmulkintus vaflius, gerai išmaišykite. 
Migdolus užpilikte verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę.
Iš paruoštos masės formuokite rutuliukus, į kiekvieną įspaudžiant po 1 migdolo riešuto branduolį.
Šokoladą ir likusį sviestą sudėkite į švarų sausą puodą, o jį įstatykite virš kaitinamo vandens (kitaip sakant į garų vonelę), ten pat supilkite ir pieną. Kaitindami visą laiką maišykite kol ištirps šokoladas ir taps vientisa masė.
Į dubenėlį suberkite visas likusias kokoso drožles, po vieną paruoštą kamuoliuką merkite į baltojo šokolado glaistą, iškarto apvoliokite kokoso drožlėse ir sudėkite į plačią lėkštę. Statykite šaldytuvan, kad saldainiai sutvirtėtų.

Skanaus ;)


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą