Nežinau kodėl, tačiau paskutiniu metu užgriuvo mane visokių nelaimių banga, vis galvoju ką darau ne taip....atrodo ir pavasaris jau už lango ir oras vis šiltėja o nuotaikos kaip nėra taip nėra, arba ji keičiasi taip kaip dabar oras. Gal čia nuo tokių oro kaitų ar vėl kokia saulė veikia, net nebežinau, bet jau norisi ramybės ir šypsenų, na gal greitai tas juodasis periodas praeis ir visos nuoskaudos ir blogumai užsimirš, ojjj kaip norėčiau...
Na o bandydama pasilepinti savaitgalį nusprendžiau išsikepti biscotti, jie fantastiški, o jau kvapas nuo apelsino žievelės mmmm.... ir spanguolės priduoda nepakartojamos rūgštelės, tikrai super! Tikrai rekomenduoju! Labai padeda kai ko nors nori, bet nežinai ko.
Receptas nusižiūrėtas pas Aguonėlę tik su savom mažom modifikacijom. Tiesa kepiau pirmą kartą, sekančius kartus būtinai eksperimentuosiu vis dėdama ką nors kitko, ne todėl kad šie ne skanūs, priešingai - jie dieviški, o tik todėl kad norisi ir kitokius išbandyti :)
Taigi juos kepiau iš:
1 didelio kiaušinio
100 gr. cukraus
145 gr. miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 ą.š. romo ekstrakto (nebūtina, bet nuo jo biscotti išeina labai skapnūs)
1 valg. š. tarkuotos apelsino žievelės
75 gr. migdolų
65 gr. džiovintų spanguolių
20 gr. džiovintų razinų (tiesiog tik buvo likę, tad nusprendžiau ir jas sunaudoti)
Kiaušinį išplakti su cukrumi iki baltos masės, suberti persijotus miltus su kepimo milteliais, apelsino žievelę ir romo ekstraktą, viską išmaišyti.
Belieka sudėti migdolus, spanguoles ir razinas (aš jų nesmulkinau, tiesiog subėriau ir viskas). Šaukštu gerai viską išmaišyti ir drėgnomis rankomis suformuoti batonėlį.
Suformuotą batonėlį perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dedame į 175 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių. Žiūrėkite neperkepkite.
Po 30 min. ištaukiame batonėlį, atvėsiname kokias 5 - 10 min. (kad būtų ne karšta rankytėm) ir supjaustome kokio 1 cm pločio juostelėmis.
Riekeles dedame atgal ant kepimo popieriaus, orkaitės šilumą sumažiname iki 160 laipsnių ir kepame toliau kiekvieną pusę po 10 min., šiukštu neperkepkite.
Fantastiški biscotti ir be galo aromatingi. Man labiausiai patiko saldžiarūgštės spanguolės ir apelsino skonis bei aromatas :)
2012 m. kovo 25 d., sekmadienis
Česnakinės bandelės su saulėje džiovintais pomidorais
Šias bandeles kepu jau kokį n-tąjį kartą, tik vis pridedu ko nors kitko. Tad šį kartą vietoj sūrio dėjau saulėje džiovintų pomidorų ir išėjo laaaaabai gardžios ir kvapnios :)
Taigi 10 tokių bandelių reikės:
250 gr. miltų;
125 ml. šilto vandens;
1,5 arb. šaukštelio sausų mielių;
6 skiltelių česnako;
saulėje džiovintų pomidorų (tokių kurie būna aliejuje);
1 valgomojo šaukšto cukraus;
1 nubraukto arbatinio šaukštelio druskos;
1 valgomojo šaukšto aliejaus (naudojau tą kuriame buvo saulėje džiovinti pomidorai, labai tiko);
kiaušinio ir sezamo sėklų bandelių viršuj
Iš pradžių pilame į dubenį sausas mieles ir cukrų, visa tai užpilame šiltu vandeniu ir paliekame 10 min. kad mielės suputotų. Išspaudžiame į mieles česnaką. Tuomet miltus sumaišome su nubrauktu arbatiniu šaukšteliu druskos ir persijojame į mieles. Tešlą paminkome apie 10 min., tuomet supilame 1 valgomąjį šaukštą aliejaus bei pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir dar kartą gerai išminkome. Tešlą paliekame pakilti šiltai apie valandą pakilti.
Dvigubai pakilusią tešlą padaliname į 10 gabalėlių ir iš kiekvieno iš jų išvoliojame volelį kurį susukame į mazgelį. Dedame dar kur nors šiltai 40 min. pakilti.
Pakilusias bandeles ištepame išplaktu kiaušiniu, pabarstome sezamo sėklomis ir dedame kepti į 180 laipsnių orkaitę. Kepame apie 20 min. kol paviršius gražiai parus.
Skanaus ;)
Ps. labai skanu tik iškepusias, dar šiltas bandeles perpjauti pusiau, patepti truputėliu sviestu (jis fantastiškai išsilydo, kadangi bandelės dar šiltos) ir užsidėti gabalėlį kumpiuko mmmmmm kaip gardu :)
Taigi 10 tokių bandelių reikės:
250 gr. miltų;
125 ml. šilto vandens;
1,5 arb. šaukštelio sausų mielių;
6 skiltelių česnako;
saulėje džiovintų pomidorų (tokių kurie būna aliejuje);
1 valgomojo šaukšto cukraus;
1 nubraukto arbatinio šaukštelio druskos;
1 valgomojo šaukšto aliejaus (naudojau tą kuriame buvo saulėje džiovinti pomidorai, labai tiko);
kiaušinio ir sezamo sėklų bandelių viršuj
Iš pradžių pilame į dubenį sausas mieles ir cukrų, visa tai užpilame šiltu vandeniu ir paliekame 10 min. kad mielės suputotų. Išspaudžiame į mieles česnaką. Tuomet miltus sumaišome su nubrauktu arbatiniu šaukšteliu druskos ir persijojame į mieles. Tešlą paminkome apie 10 min., tuomet supilame 1 valgomąjį šaukštą aliejaus bei pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir dar kartą gerai išminkome. Tešlą paliekame pakilti šiltai apie valandą pakilti.
Dvigubai pakilusią tešlą padaliname į 10 gabalėlių ir iš kiekvieno iš jų išvoliojame volelį kurį susukame į mazgelį. Dedame dar kur nors šiltai 40 min. pakilti.
Pakilusias bandeles ištepame išplaktu kiaušiniu, pabarstome sezamo sėklomis ir dedame kepti į 180 laipsnių orkaitę. Kepame apie 20 min. kol paviršius gražiai parus.
Skanaus ;)
Ps. labai skanu tik iškepusias, dar šiltas bandeles perpjauti pusiau, patepti truputėliu sviestu (jis fantastiškai išsilydo, kadangi bandelės dar šiltos) ir užsidėti gabalėlį kumpiuko mmmmmm kaip gardu :)
2012 m. kovo 10 d., šeštadienis
Avižiniai sausainiai
Ir vėl šeštadienis ir vėl norisi ko nors skanaus :) Šį kartą nesinorėjo jokių, pyragų, tortų ar kremų, norėjosi skanių traškių ir sveikų sausainių, taigi greitai permetusi namų atsargas ilgai nedvejojau ir nusprendžiau išsikepti avižinių sausainių. Ir tikrai neprašoviau pro šalį!!! Nuo šiol juos tikrai dažnai kepsiu, kadangi jie be galo be krašto skanūs :)
Na o jiem išsikepti sunaudojau:
110 gr. avižinių dribsnių
70 gr. miltų
150 gr. sviesto
30 gr. cukraus
3 valgomųjų šaukštų medaus
50 gr. riešutų (naudojau lazdyno ir migdolus)
50 gr. džiovintų vaisių (naudojau razinas ir slyvas)
30 gr.kokoso drožlių
30 gr. saulėgrąžų
20 gr. linų sėmenų
1/2 arb. sodos
šiek tiek sezamo sėklų
Taigi avižinius dribsnius, miltus, smulkintus riešutus ir vaisius, kokoso drožles, saulėgrąžas ir linų sėmenis sumaišome.
Puode ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi, įdedame nugesintą sodą ir gerai išmaišome. Visa tai pilame į sumaišytus sausus produktus ir gerai išmaišome. Formuojame sausainius (aš dėjau po kupiną šaukštą į keksiukų formeles, kadangi nenorėjau išskydusių sausainių kaip daugeliui atsitinka :) ), viršų apibarstome sezamo sėklomis ir kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 25 min. (jei norite minkštesnių sausainių kepkite trumpiau, na o aš kadangi mėgstu kietesnius tai ir kepiau kiek parašiau). Atvėsusius sausainius dar aplaisčiau ištirpintu šokoladu. Mmmmmm...prie puodelio arbatos nepaprastai gardu.....net ir dabar rašant rankos pačios tiesiasi link jų :)
Ps. man iš šių produktų išėjo 12 tikrai didelių sausainių.
Skanaus ;)
Na o jiem išsikepti sunaudojau:
110 gr. avižinių dribsnių
70 gr. miltų
150 gr. sviesto
30 gr. cukraus
3 valgomųjų šaukštų medaus
50 gr. riešutų (naudojau lazdyno ir migdolus)
50 gr. džiovintų vaisių (naudojau razinas ir slyvas)
30 gr.kokoso drožlių
30 gr. saulėgrąžų
20 gr. linų sėmenų
1/2 arb. sodos
šiek tiek sezamo sėklų
Taigi avižinius dribsnius, miltus, smulkintus riešutus ir vaisius, kokoso drožles, saulėgrąžas ir linų sėmenis sumaišome.
Puode ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi, įdedame nugesintą sodą ir gerai išmaišome. Visa tai pilame į sumaišytus sausus produktus ir gerai išmaišome. Formuojame sausainius (aš dėjau po kupiną šaukštą į keksiukų formeles, kadangi nenorėjau išskydusių sausainių kaip daugeliui atsitinka :) ), viršų apibarstome sezamo sėklomis ir kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 25 min. (jei norite minkštesnių sausainių kepkite trumpiau, na o aš kadangi mėgstu kietesnius tai ir kepiau kiek parašiau). Atvėsusius sausainius dar aplaisčiau ištirpintu šokoladu. Mmmmmm...prie puodelio arbatos nepaprastai gardu.....net ir dabar rašant rankos pačios tiesiasi link jų :)
Ps. man iš šių produktų išėjo 12 tikrai didelių sausainių.
Skanaus ;)
2012 m. kovo 4 d., sekmadienis
Kibinai su kalakutiena
Vis žiūrėdavau ir žiūrėdavau kaip visi kepa kibinus, bet pati vis niekaip neprisiruošdavau :( Na, o šiandien susikaupiau ir išsikepiau :) Ir galiu pasigirti (kaip sakoma kas gi uodegą pakels jei ne pats:) ), kad pirmasis blynas gavosi tikrai neprisvilęs o netgi labai labai vykęs!! Aišku ties jų išvaizda dar teks padirbėti, tačiau po šiandienos manau gana dažniau tobulinsiuos :)
Taigi per daug nesilpečiant 12 tikrai ne mažų kibinų pagaminau iš:
450 gr. miltų
200 gr. margarino
150 gr. grietinės
4 kiaušinių (3 į tešlą, o 1 aptepimui)
0,5 gr. maltos kalakutienos
1 svogūno
druskos, maltų juodųjų pipirų, baziliko
Imamės gamybos:
Visų pirma tešlai ištirpiname margariną ir jį atvėsiname. Išplakame 3 kiaušinius ir juos kartu su grietine pilame į pravėsusį margariną. Išmaišom, sudedam miltus ir užminkom tešlos tešlą. Tešlą palaikom šaldytuve apie porą valandų.
Kol tešla irgi šaldytuve susismulkinam svogūną, jį dedame į kalakutienos faršą, taip pat sudedame druską, pipirus ir baziliką, viską gerai išmaišom. Beja, jei jūsų faršas gana sausas įpilkite porą šaukštų vandens, kad mėsytė nebūtų tokia sausa, mano faršas kadangi buvo atšildytas tai jam drėgmės tikrai netrūko.
Na o dabar traukiam tešlą iš šaldytuvo, ją padalinam į lygius kamuoliukus (kaip ir rašiau man išėjo 12 ne mažų kibinų, o jei norite mažesnių tešlą dalinkite į daugiau kamuoliukų). Iš tešlos iškočiojam apvalius paplotėlius ir dedam po šaukštą faršo. Perlenkiame pusiau, gerai užspaudome kraštus ir supiname pynute. Paruoštus kibinus dedame į skardą ir aptepame išplaktu kiaušiniu.
Kibinus dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 40 min. Prieš baigiant kepti kibinus dar kartą aptepame kiaušiniu, tuomet jie labai gražiai paruduoja.
Štai ir viskas :) Skanaus ;)
Taigi per daug nesilpečiant 12 tikrai ne mažų kibinų pagaminau iš:
450 gr. miltų
200 gr. margarino
150 gr. grietinės
4 kiaušinių (3 į tešlą, o 1 aptepimui)
0,5 gr. maltos kalakutienos
1 svogūno
druskos, maltų juodųjų pipirų, baziliko
Imamės gamybos:
Visų pirma tešlai ištirpiname margariną ir jį atvėsiname. Išplakame 3 kiaušinius ir juos kartu su grietine pilame į pravėsusį margariną. Išmaišom, sudedam miltus ir užminkom tešlos tešlą. Tešlą palaikom šaldytuve apie porą valandų.
Kol tešla irgi šaldytuve susismulkinam svogūną, jį dedame į kalakutienos faršą, taip pat sudedame druską, pipirus ir baziliką, viską gerai išmaišom. Beja, jei jūsų faršas gana sausas įpilkite porą šaukštų vandens, kad mėsytė nebūtų tokia sausa, mano faršas kadangi buvo atšildytas tai jam drėgmės tikrai netrūko.
Na o dabar traukiam tešlą iš šaldytuvo, ją padalinam į lygius kamuoliukus (kaip ir rašiau man išėjo 12 ne mažų kibinų, o jei norite mažesnių tešlą dalinkite į daugiau kamuoliukų). Iš tešlos iškočiojam apvalius paplotėlius ir dedam po šaukštą faršo. Perlenkiame pusiau, gerai užspaudome kraštus ir supiname pynute. Paruoštus kibinus dedame į skardą ir aptepame išplaktu kiaušiniu.
Kibinus dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 40 min. Prieš baigiant kepti kibinus dar kartą aptepame kiaušiniu, tuomet jie labai gražiai paruduoja.
Štai ir viskas :) Skanaus ;)
Saldainiai Ferrero Rocher
Mmmm...šie saldainiai mano patys patys patyyyys mėgiaumiausi :) Ir jei atvirai dar skanesni nei pirktiniai :) Receptukas jau prieš begalę laiko atrastas pas Sonatiną. Jau net nebežinau kiek kartų juos dariau ir kiek dar kartų darysiu, nes jie superiniai. Ir visi kas jų paragauja prašo vis dar ir dar :D
Šiems nuostabiems saldainiams pasigaminti reikia visiškai ne daug produktų ir labai mažai laiko, taigi apie 30 šių nuostabių saldainių man prireikia:
85 gr. riešutinių vaflių (standartinis pakelis, nors būna ir po 90 gr.)
150 gr. lazdyno riešutų (kartais naudoju ir paprastus žemės riešutus)
200 gr. riešutinio kremo (dažniausiai naudoju Nutella bet galima ir kitokį)
150 gr. juodojo šokolado (arba pieniško, kokį mėgstate)
1 v. š. bekvapio aliejaus
Imamės gamybos, kuri be galo paprasta:
Riešutus apie 10 min paskrudiname 180 laipsnių karštumo orkaitėje (tam kad nusiluptų luobelė). Juos ištraukus nuimame luobeles. Apie 30 riešutų paliekame sveikų (man paprastai tiek išeina saldainių) o likusius stambiai sukapojame (aš kad būtų greičiau juos tiesiog keletą kartų pamalu blenderiu, o jei netingiu tai ir pakapoju :) ),
Vaflius tiesiog sutriname šakute, sudedam stambiai kapotus riešutus ir riešutinį kremą. Viską gerai išmaišom.
Vos vos drėgnomis rankomis (kadangi taip žymiai lengviau susiformuoja) formuojame saldainiukus į kiekvieno vidų dėdamos po sveiką riešutą. Taip suformuojame visus saldainius, dedame juos ant kepimo popierius ir kišame valandėlei laiko į šaldytuvą kad sustingtų.
Šokoladą su vienu valgomuoju šaukštu aliejaus ištirpiname garų vonelėje. Merkiame saldainiukus ir gerai apvoliojame šokolade (aš tai darau dviejų šakučių pagalba). Šokoladu apvoliotus saldainius dedame atgal ant kepimo popieriaus ir kišame atgal į šaldytuvą kad sustingtų. Štai ir viskas!!!
Pasidarome puodelį kavos ir mėgaujamės dieviškai skaniais saldainiais :) Skanaus ;)
Šiems nuostabiems saldainiams pasigaminti reikia visiškai ne daug produktų ir labai mažai laiko, taigi apie 30 šių nuostabių saldainių man prireikia:
85 gr. riešutinių vaflių (standartinis pakelis, nors būna ir po 90 gr.)
150 gr. lazdyno riešutų (kartais naudoju ir paprastus žemės riešutus)
200 gr. riešutinio kremo (dažniausiai naudoju Nutella bet galima ir kitokį)
150 gr. juodojo šokolado (arba pieniško, kokį mėgstate)
1 v. š. bekvapio aliejaus
Imamės gamybos, kuri be galo paprasta:
Riešutus apie 10 min paskrudiname 180 laipsnių karštumo orkaitėje (tam kad nusiluptų luobelė). Juos ištraukus nuimame luobeles. Apie 30 riešutų paliekame sveikų (man paprastai tiek išeina saldainių) o likusius stambiai sukapojame (aš kad būtų greičiau juos tiesiog keletą kartų pamalu blenderiu, o jei netingiu tai ir pakapoju :) ),
Vaflius tiesiog sutriname šakute, sudedam stambiai kapotus riešutus ir riešutinį kremą. Viską gerai išmaišom.
Vos vos drėgnomis rankomis (kadangi taip žymiai lengviau susiformuoja) formuojame saldainiukus į kiekvieno vidų dėdamos po sveiką riešutą. Taip suformuojame visus saldainius, dedame juos ant kepimo popierius ir kišame valandėlei laiko į šaldytuvą kad sustingtų.
Šokoladą su vienu valgomuoju šaukštu aliejaus ištirpiname garų vonelėje. Merkiame saldainiukus ir gerai apvoliojame šokolade (aš tai darau dviejų šakučių pagalba). Šokoladu apvoliotus saldainius dedame atgal ant kepimo popieriaus ir kišame atgal į šaldytuvą kad sustingtų. Štai ir viskas!!!
Pasidarome puodelį kavos ir mėgaujamės dieviškai skaniais saldainiais :) Skanaus ;)
2012 m. vasario 26 d., sekmadienis
Kavos keksiukai
Šį kartą per daug nesiplėsiu į visokias rašliavas ir peripetijas, kadangi keksiukai išėjo tokie gardūs, kad negaliu nustoti jų valgyti, o rašyti ir valgyti sekasi ne kaip :) Šie keksiukai nepaprastai gardūs, purūs ir drėgni!!!! Mmmmm...tikras gardumynas :)
Na o jiems pasigaminti mums reikės:
150 g kambario temperatūros sviesto
150 g cukraus
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
150 g miltų
1 a.š kepimo miltelių
15 g kakavos
50 ml pieno
5 a.š stiprios kavos
aš dar nuo savęs pridėjau pieniško šokolado su razinomis (į baltąją tešlą) ir riešutais ir šaukštelį brendžio (į kavos ir kakavos tešlą).
Taigi imamės gamybos:
Pirma kambario temperatūros svietą išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purumo. Dedame po vieną kiaušinius ir vis plakame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dedame į sviesto, cukraus ir kiaušinių masę, išmaišom. Galiausiai supilam pieną ir viską gerai permaišom.
1/3 tešlos dedame į kitą dubenėlį ir į ją sudedame kakavą, stiprią kavą ir šlakelį brendžio.
Į baltąją tešlą įdedam smulkiai pjaustyto šokolado (jei jo dedate, bet tikrai nebūtina, man pasirodė kad bus skaniau ir tikrai buvo :) ).
Na o dabar orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių ir kol ji šylą į keksiukų formeles dedame dalį baltos tešlos ir ant viršaus dalį kavos tešlos. Viskas :)
Keksiukus kepame apie 25 min., geriausiai patikrinti su mediniu pagaliuku, nes kaip žinia skirtingos orkaitės skirtingai kepa :) Tik svarbiausia keksiukų neperkepti kad išliktų purūs ir drėgni.
Išsiverdame kvapnios kavos ir mėgaujamės nepaprastai gardžiais keksiukais. Skanaus ;)
Šaltinis: http://gamyklele.blogspot.com/2012/01/kavos-keksiukai.html
Na o jiems pasigaminti mums reikės:
150 g kambario temperatūros sviesto
150 g cukraus
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
150 g miltų
1 a.š kepimo miltelių
15 g kakavos
50 ml pieno
5 a.š stiprios kavos
aš dar nuo savęs pridėjau pieniško šokolado su razinomis (į baltąją tešlą) ir riešutais ir šaukštelį brendžio (į kavos ir kakavos tešlą).
Taigi imamės gamybos:
Pirma kambario temperatūros svietą išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purumo. Dedame po vieną kiaušinius ir vis plakame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dedame į sviesto, cukraus ir kiaušinių masę, išmaišom. Galiausiai supilam pieną ir viską gerai permaišom.
1/3 tešlos dedame į kitą dubenėlį ir į ją sudedame kakavą, stiprią kavą ir šlakelį brendžio.
Į baltąją tešlą įdedam smulkiai pjaustyto šokolado (jei jo dedate, bet tikrai nebūtina, man pasirodė kad bus skaniau ir tikrai buvo :) ).
Na o dabar orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių ir kol ji šylą į keksiukų formeles dedame dalį baltos tešlos ir ant viršaus dalį kavos tešlos. Viskas :)
Keksiukus kepame apie 25 min., geriausiai patikrinti su mediniu pagaliuku, nes kaip žinia skirtingos orkaitės skirtingai kepa :) Tik svarbiausia keksiukų neperkepti kad išliktų purūs ir drėgni.
Išsiverdame kvapnios kavos ir mėgaujamės nepaprastai gardžiais keksiukais. Skanaus ;)
Šaltinis: http://gamyklele.blogspot.com/2012/01/kavos-keksiukai.html
2012 m. vasario 18 d., šeštadienis
Šokoladiniai javainiai
O viskas prasidėjo taip....penktadienį ilgai sukau galvą kaip čia pasisaldinus savaitgalį ir jau buvau nusprendus šeštadienį kepti skaniąsias migdolines tartaletes su maskarpone, mmmm....kaip jų norėjosi, tačiau.... Šeštadienio rytą nubudau ganėtinai anksti ir kažkaip keistai besijausdama nusprendžiau dėl visa pikto pasimatuoti temperatūrą ir deja.....termometro stulpelis patvirtino mano keistą savijautą... apsirgau :( et :( Anei jėgų, anei balso, anei nuotaikos, galvą skauda bet kažko vis tiek norisi... Ir štai atsiminiau pas Viktoriją dar seniai seniai užmatytus šokoladinius javainius, kurių taip ir nebuvau dar išbandžius. Kadangi gamybos procesas labai trumpas ir nereikalaujantis didelių pastangų ilgai nelaukus ir kaklą apsirišus papildomomis šildomomis priemonėmis patraukiau virtuvės link.
Šiems javainiams pasigaminti man prireikė:
22 cm kvadratinei kepimo formai reikės:
200 g avižinių dribsnių
25 g kokoso drožlių
140 g sviesto
50 g rudojo cukraus
5 v. š. auksaspalvio sirupo (neturėjau, tad jį pakeičiau 3 kupinais šaukštais medaus ir labai tiko)
100 g migdolų
50 g lazdyno riešutų
85 g juodojo šokolado
Riešutus pakepinam sausoje keptuvėje ir stambiai sukapojam. Sumaišome su avižiniais dribsniais ir kokoso drožlėmis.
Puode sumaišome sviestą, cukrų ir auksaspalvį sirupą (aš kaip ir minėjau šį kartą naudojau medų). Kaitiname, kol išsilydys sviestas ir jame ištirps cukrus. Nuimame nuo ugnies ir sumaišome su sausais produktais.
Kepimo išklojame kepimo popieriumi (Viktorija rekomendavo formą tiesiog ištepti sviestu, bet aš naudojau vietoj jo kepimo popierių) ir joje tolygiai paskirstome gautą tešlą. Išlyginame šiek tiek paspausdami šaukštu. Šokoladą stambiai sukapojame ir gabaliukus įspaudžiame į tešlą.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Kai javainis iškepa, buka peilio dalimi padarome jame takelius (taip vėliau bus lengviau pjaustyti) ir paliekame formoje, kol visiškai atšąla.
Na ką javainis atšalo ir jau supjaustytas, didelis puodelis liepžiedžių ir čiobrelių arbatos irgi užplikytas, tad atslinkus lovos link gardžiuojuosi puikiu gardumynu ir juo dalinuosi su jumis. Skanaus ;)
Ps. kai pasveiksiu prižadu įdėti žadėtųjų tartalečių receptą :)
Šaltinis: http://receptumedis.lt/wordpress/2010/07/sokoladiniai-javainiai-flapjacks/
Šiems javainiams pasigaminti man prireikė:
22 cm kvadratinei kepimo formai reikės:
200 g avižinių dribsnių
25 g kokoso drožlių
140 g sviesto
50 g rudojo cukraus
5 v. š. auksaspalvio sirupo (neturėjau, tad jį pakeičiau 3 kupinais šaukštais medaus ir labai tiko)
100 g migdolų
50 g lazdyno riešutų
85 g juodojo šokolado
Riešutus pakepinam sausoje keptuvėje ir stambiai sukapojam. Sumaišome su avižiniais dribsniais ir kokoso drožlėmis.
Puode sumaišome sviestą, cukrų ir auksaspalvį sirupą (aš kaip ir minėjau šį kartą naudojau medų). Kaitiname, kol išsilydys sviestas ir jame ištirps cukrus. Nuimame nuo ugnies ir sumaišome su sausais produktais.
Kepimo išklojame kepimo popieriumi (Viktorija rekomendavo formą tiesiog ištepti sviestu, bet aš naudojau vietoj jo kepimo popierių) ir joje tolygiai paskirstome gautą tešlą. Išlyginame šiek tiek paspausdami šaukštu. Šokoladą stambiai sukapojame ir gabaliukus įspaudžiame į tešlą.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.
Kai javainis iškepa, buka peilio dalimi padarome jame takelius (taip vėliau bus lengviau pjaustyti) ir paliekame formoje, kol visiškai atšąla.
Na ką javainis atšalo ir jau supjaustytas, didelis puodelis liepžiedžių ir čiobrelių arbatos irgi užplikytas, tad atslinkus lovos link gardžiuojuosi puikiu gardumynu ir juo dalinuosi su jumis. Skanaus ;)
Ps. kai pasveiksiu prižadu įdėti žadėtųjų tartalečių receptą :)
Šaltinis: http://receptumedis.lt/wordpress/2010/07/sokoladiniai-javainiai-flapjacks/
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)