2012 m. kovo 25 d., sekmadienis

Česnakinės bandelės su saulėje džiovintais pomidorais

Šias bandeles kepu jau kokį n-tąjį kartą, tik vis pridedu ko nors kitko. Tad šį kartą vietoj sūrio dėjau saulėje džiovintų pomidorų ir išėjo laaaaabai gardžios ir kvapnios :)


Taigi 10 tokių bandelių reikės:

250 gr. miltų;
125 ml. šilto vandens;
1,5 arb. šaukštelio sausų mielių;
6 skiltelių česnako;
saulėje džiovintų pomidorų (tokių kurie būna aliejuje);
1 valgomojo šaukšto cukraus;
1 nubraukto arbatinio šaukštelio druskos;
1 valgomojo šaukšto aliejaus (naudojau tą kuriame buvo saulėje džiovinti pomidorai, labai tiko);
kiaušinio ir sezamo sėklų bandelių viršuj

Iš pradžių pilame į dubenį sausas mieles ir cukrų, visa tai užpilame šiltu vandeniu ir paliekame 10 min. kad mielės suputotų. Išspaudžiame į mieles česnaką. Tuomet miltus sumaišome su nubrauktu arbatiniu šaukšteliu druskos ir persijojame į mieles. Tešlą paminkome apie 10 min., tuomet supilame 1 valgomąjį šaukštą aliejaus bei pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus ir dar kartą gerai išminkome. Tešlą paliekame pakilti šiltai apie valandą pakilti.
Dvigubai pakilusią tešlą padaliname į 10 gabalėlių ir iš kiekvieno iš jų išvoliojame volelį kurį susukame į mazgelį. Dedame dar kur nors šiltai 40 min. pakilti.
Pakilusias bandeles ištepame išplaktu kiaušiniu, pabarstome sezamo sėklomis ir dedame kepti į 180 laipsnių orkaitę. Kepame apie 20 min. kol paviršius gražiai parus.

Skanaus ;)


Ps. labai skanu tik iškepusias, dar šiltas bandeles perpjauti pusiau, patepti truputėliu sviestu (jis fantastiškai išsilydo, kadangi bandelės dar šiltos) ir užsidėti gabalėlį kumpiuko mmmmmm kaip gardu :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą