2011 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Imbieriniai sausainiai


Na štai pagaliau ir išmušė imbierinių sausainių kepimo akimirka :) Gal porą savaičių vis galvojau pagal kokį receptą juos kepti, taigi šie modifikuoti gal pagal kokius keturis skirtingus receptus ir tikrai išėjo fantastiški. O koks kvapas namuose buvo juos kepant :) tiesa ir dabar stovi ant stalo ir vilioja kvapais :) reiks dėti kur giliau, kad liktų dovanėlėms. Tikrai rekomenduoju ir jum juos išsikepti. Na o jiems prireiks:

125 g sviesto
3 šaukštai grietinėlės
3 kupini valgomieji šaukštai medaus
150 g rudojo cukraus
1,5 šaukšteli0 cinamono
1 šaukštelis imbiero malto
1 šaukštelis kardamono
1 šaukštelis muskato
375 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių

Sviestą, cukrų, grietinėlę, medų ir visus prieskonius sudėkite į puodą ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol ištirps. Ištirpinę nuimkite nuo ugnies.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
Miltus pilkite į skystą masę ir viską išmaišykite, kol pasidarys minkšta, minkoma tešla. Ją trumpai pakočiokite. Tešla bus minkšta, lipnoka ir šilta, ją suvoliojame į vieną gumulą, vyniojam į celofaną ir dedam į šaldytuvą. Aš laikiau per naktį o ryte prieš kočiojant palaikiau apie porą valandų kambario temperatūroje kad būtų lengviau kočioti.
Tešlą kočiokite kuo ploniau, kadangi imbieriniai sausainiukai skaniausi kuo plonesni, ir spauskite norimas formeles.


Beja kai jau pradėsite kočioti tešlą, įjunkite orkaitę iki 180 C ir kepkite 10 - 12 minučių, tik ne ilgiau nes kitaip jie sudegs, taigi stebėkite :)
Mmmmm...nepakartojamai skanūs ir kvapnūs sausainiai!!!! Gaila, kad Kalėdos būna tik kartą per metus :) Bet manau aš juos kepsiu ne tik kalėdoms, nes tas priekonių skonis ir aromatas toks fantastiškas....

2 komentarai: