2011 m. gruodžio 17 d., šeštadienis

Kakavinis varškės pyragas su ananasais

Šiandien ryte nubudus ir išgėrus puodelį nuostabiai kvapnios žalios arbatos užsinorėjau kažko skanaus, taigi atsidariau šaldytuvą ir iškepiau burnoje tirpstantį kakavinį varškės pyragą su ananasais (jį beja jau seniai buvau nusižiūrėjusi pas Astą iš Saulėtos virtuvės), tik aš į jį dar idėjau ananasų. Ačiū Astai.


Jei ir jūs norite pasmaguriauti šiam skanėstui Jum reikės:
Tešlai:
300 g miltų
200 g cukraus
200 g sviesto
2 valg.š. kakavos
1 arb.š. kepimo miltelių
1 kiaušinis

Varškės įdarui:
500 g varškės (naudojau "President", bet galit naudoti ir kitokią)
100 g cukraus
170 g grietinės
50 g krakmolo
4 kiaušiniai
Ananasų (naudojau šviežius, bet galit naudoti ir konservuotus, tik prieš dėdamos į pyragą gerai nusausinkit)

Sviestą ištirpinti. Jam ataušus, įmušti kiaušinį, supilti cukrų ir plakti, kol cukrus ištirps. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir masę gerai išmaišyti, išminkyti iki vientisos, lygios tešlos. Gautą tešlą padalinti į dvi maždayg lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti valandai į šaldiklį.
Kol tešla ilsisi šaldiklyje pasiruošiam pyrago įdarą. Varškę su grietine pertrinti iki visiškai lygios masės, sudėti krakmolą ir gerai išmaišyti. Atskirai išplakti kiaušinius su cukrumi, kol cukrus ištirps, ir supilti į varškės masę. Dar kartą gerai permaišyti ir sudėti pjaustytus ananasus ir dar kartą išmaišyti.
Vieną tešlos dalį sutarkuoti burokine tarka į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą (aš naudojau 24 x 24 cm dydžio). Tuomet tolygiai užpilti varškės įdarą, o ant viršaus – užtarkuoti antrąją dalį tešlos. Kepti iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 60 minučių.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą