2011 m. gruodžio 21 d., trečiadienis

Kalėdiniai meduoliai

Na štai atėjo eilė ir Kalėdinių meduolių kepimui :)

Šiems meduoliams prireiks:
2 st. miltų (1 stiklinė - 250 ml)
2/3 st. medaus
2/3 st. cukraus
2 kiaušiniai
1 nubrauktas arb. šaukštelis sodos
1 citrinos nutarkuota žievelė
1 šaukštas prieskonių meduoliams (naudojau Kotanyi)
Miltų pabarstymui

Glajui:
1 kiaušinio baltymas
~120-150 g miltelinio cukraus
truputis citrinos sulčių
pabarstukų (aguonos,kakava ir visokie kitokie)

Cukrų ir medų ištirpinti aukštame puode, įberti sodą ir pamaišyti. Masė padidės kelis kartus. Nukaisti nuo ugnies, porą minučių praaušinti ir įmušti po vieną kiaušinius, visą laiką intensyviai maišant.
Medaus masę sumaišyti su miltais, prieskoniais ir citrinos žievele.
Tešlą laikyti šaldytuve vieną parą (bet laisvai galima ir ilgiau)
Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Plonai iškočioti, išspausti ir kepti maždaug 8-10 minučių
Sausainius aušinti ant grotelių. Ataušusius dekoruoti glajumi.

Na man aišku kaip pirmą kartą dekoruojant išėjo nelabai kaip, bet ir sakyčiau ne per blogiausiai :) Svarbiausiai kad išėjo labai skanūs ir traškūs meduoliai :)



Šaltinis: http://zaidziamevirtuve.blogspot.com/2011/11/kalediniai-meduoliai-2011.html

3 komentarai: