2013 m. kovo 31 d., sekmadienis

Marinuotas kiaulienos kumpis

Dar vienas receptukas ruoštas velykų stalui (nors šiais metais pagal orą labiau panašu į Kalėdas :) )

Marinuotas kiaulienos kumpis


Jam reikia:
Kiaulienos kumpio
Majonezo
Sojos padažo
Gero šaukstelio kalendros
Aštrių mėsos prieskonių
Baziliko
Druskos

Iš visų marinatui skirtų ingredientų pasidarom košelę ir ja labai gerai įtrinam kumpį. Marinuojam šaltydute apie parą laiko ir kepame kepimo rankovėj (kad mėsa nebūtų sausa ) apie 1,5 val. į kepimo pabaigą prakerpam kepimo rankovę ir dar pakepam 15 min. kad mėsytė gražiai apkeptų.
Kumpis išejo labai skanus ir drėgnas.

Skanaus


Marinuota višta su citrusiniais vaisiais

Velykų stalui labai skani, su citrusiniais vaisiais marinuota višta :)





Jai išsikepti reikia:
1,5 kg vištos
1 citrinos
1 apelsino
1 greipfrukto
druskos
kmynų
vištienos prieskonių
saldžiosios paprikos miltelių

Citrusinius veisius supjaustom kubeliais Vištą įtrinam visais prieskoniais ir sudedam supjastytus vaisius, graziai paskirstom, vaisius truputi paspaudom kad išsiskirtų ir sultys. Marinuojam parą laiko ir kepam kelimo rankovėj, kad neišsausėtų. Kepam apie 1,5 val.

Skanaus ;) Mmmm... kokia gardi vištytė :)

2013 m. kovo 13 d., trečiadienis

Krepšeliai su vaisiais

Tiesiog beprootikšai skanūs, kvapnūs, lengvi, pavasariški pyragėliai :)


Tešlai reikės:
100 gr. sviesto
100 gr. cukraus
200 gr. miltų
1 kiaušinis

Sviestą išsukti su cukrum, įmušti kiaušinį, suberti miltus, užminkyti tešlą ir padėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą.

Įdarui:
1 kiaušinis
200 gr. varškės
citrinos žievelė
šaukštas cukraus pudros

Papuošimui:
Pusė pakelio citrinos skonio želė
vaisiai, uogos

Tešlą išformuoti per formeles ar vieną didelę formą maždaug 0.5-1 cm. storiu. Subadyti šakute ir dėti į įkaitintą 200 C orkaitę 10 min. Į kiekvieną formelę dėti po šaukštą varškės masės ir dar kepti 10-15 min.
Išimti tartaletes ir gerai atvėsinti.
Puošti pasirinktomis uogomis, vaisiais. Aplaistant šaukštu pasiruošta želė, kad vaisiai prikibtų.

Štai ir viskas :) Paprasta kaip du kart du, o skanu kaip plius begalybė kart plius begalybė :D


2013 m. kovo 3 d., sekmadienis

Dvigubi sausainiukai

Oi kaip seniai lankiausi savo tinklaraštyje, net ir pačiai gėda....Visų labai atsiprašau ir pasižadu, kad nuo šiol sulauksite daug receptų. Susikaupė jau nemažai receptukų, kurių vis neturėjau laiko įkelti, tad netrukus netrukus jau daug daug receptukų, ir ne tik taip mano gaminti mėgstamų saldumynų, bet ir antrųjų patieklau, apkepų, salotų, duonelių ir pan. Taigi turėkite kantrybės :) Na o šį Kaziuko savaitgalį as pasitikau labai skaniais sausainiukais. Juos be galo lengva pasigaminti o valgyti vienas malonumas.

Šiems skaniems sausainiukams pasigaminti reikės: 150 gr. kambario temperatūros sviesto 2 kiaušinių trynių 150 gr. miltų žiupsnelio druskos Baltai kepurėlei: 2 kaiušinių baltymų 150 gr. cukraus pudros Suklijavimui: Pora šaukštų mėgstamos uogienės ar džemo. Imamės gamybos: Kambario temperatūros sviestą išplakam su kiaušinių tryniais, dedame žiupselį druskos ir miltus. Tešla gaunasi labai maloniai švelni ir puikiai minkoma. Ją suvyniojam į plėvelę ir leidžiam "paildėti" porą valandėlių šaldytuve. Kiaušinių baltymus išplakam su cukraus pudra. Taigi įkaitinam orkaitę iki 120 laipsnių, iškočiojam sausainių tešlą kokių 3 mm storiu, išspaudižiam sausainiukus ir dedam į kepimo skardą. Išplaktus baltymus dedame į konditerinį švirkštą ir ant sausainėlių išspaudžiam kepurėles. Kepam apie valanda, kol sausainiukai gražiai paruduoja ir iškepa morengiukai. Traukiam iš orkaitės ir džemo ar uogienės pagalba suklijuojam po du.

Štai ir viskas :) Argi ne paprasta? :) Sakyčiau lengva kaip du kart du :) Skanaus ;)

2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis

Kalėdų senelis slapukas 2012

Pagaliau pagaliau pagaliau!!! Kaip laukiau šios akcijos ir šiais metais :) Dalyvavau joje praeitais metais ir likau be galo maloniai nustebinta, tikiuosi nustebinau bei pradžiuginau ir kitą žmogutį :) Šiais metais vėl su dideliu nekantrumu jungiuosi prie jos ir jums irgi rekomenduoju :)

2012 m. rugpjūčio 26 d., sekmadienis

Sutrūkę šokoladiniai sausainiai

Labai paprastučiai ir labai skanučiai sausainiai. Atrodo kaip meduoliukai :)
Taigi jiems pasigaminti reikės:
180 gr. juodo šokolado
110 gr. kambario temperatūros sviesto
100 gr. cukraus
1 kiaušinio
0,5 a.š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos
250 gr. miltų

Ištirpinam sviestą, baigiant ištirpti sudedam smulkiai laužytą juodąjį šokoladą, atidžiai maišom, kad masė nepridegtų. Kai šokoladas susijungs į vientisą masę su sviestu nukelkiam nuo ugnies ir atvėsinam. Kol šokolado masė pravės išsiplakam kiaušinio baltymą, baigiant plakti palaipsniui sudedam cukrų (cukraus galima dėti mažiau, nes pakankamai saldūs sausainiai).  Trynį, vanilės ekstraktą bei atvėsusią šokolado masę sumaišome su baltymu. Kitame dubenėlyje sumaišome persijotus miltus, kepimo miltelius bei žiupsnelį druskos. Skystą masę sumaišome su sausa, suminkome kietoką masę bei atvėsiname šaldytuve bent 3 val. , o geriausiai per naktį. Kitą dieną su šaukštelių pakabiname graikiško riešuto didumo gabalėlį ir formuojame kamuoliuką, gausiai apvoliojame cukraus pudroje (aš įpilu cukraus pudros į maišelį, tada sudedu po kelis sausainių kamuoliukus ir gerai pakratau, taip labai gerai ir gražiai pasidengia cukraus pudra). Dėdame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 165°C tem. apie 12 min.

Štai ir viskas. Skanaus ;)

2012 m. birželio 30 d., šeštadienis

Vasariškas braškinis tortas

Braškės, braškės, braškės ir dar kartą braškės!!!! Šiuo metu jos valdo :D Šis torčiukas pasakiškai skanus ir labai lengvas, toks tikrasis vasariškas torčiukas, tad kol šviežių uogų sezonas jau įsibėgėjo jis tikrai rekomenduojamas :)




Na o šiam skanėstui išsikepti reikės:
Biskvitui (24 cm. apvaliai kepimo formai):

3 kiaušiniai;
110 gr. miltų;
70 gr. cukraus;
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.

Braškių želė:

350 gr. braškių (aš dar papildomai įdėjau šiek tiek mėlynių ir žemuogių);
40 gr. braškių želė.

Kremui:

250 gr. grietinėlės (35 % riebumo);
3 valgomieji šaukštai cukraus;
250 gr. kondesuoto saldinto pieno;
250 gr. kreminės varškės (galit naudoti ir paprastą, tik tuomet reikia gerai pertrinti per sietelį ar sublenderiuoti);
1 kiaušinio trynys;
20 gr. želatinos.

Imamės gamybos:
Visų pirma išsikepam biskvitą.
Iki purumo išplakame kiaušinius su cukrumi, miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame. Kiaušinių masę ir miltus sumaišome tarpusavyje, paruoštą tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą, tortui skirtą, formą. Kepame 190 laipsnių orkaitėje. Atvėsusį biskvitą pjaunam horizontaliai į dvi lygias dalis.


Užvirintame vandenyje ištirpiname braškių želė ir jai atvėsus statome į šaldytuvą iki pavirs į drebučius. Braškes pjaustome horizontaliai perpus. Kepimo formos dugne, ant pirmosios biskvito dalies išdėliojame braškes, ant jų tolygiai paskirstome želė drebučius. Dedame į šaldytuvą iki kremo gamybos pabaigos.

Grietinėlę plakame su cukrumi iki standumo. Atskirame inde išmaišome kreminę varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinio trynį. Atsargiai pastarąją masę supilame į išplaktą grietinėlę, pamaišome. Vandenyje išbrinkiname želatiną, tada ją ištirpiname ant vidutinės ugnies, o atvėsusią pilame į varškės ir grietinėlės paruoštą masę. Kremą taip pat dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek pastingtų.

Paruoštu kremu nestoru sluoksniu dengiame braškinės želė viršų. Tada dedame antrą pusę biskvito ir ant pačio viršaus paskirstome likusį kremą. Puošiame kaip tik širdis geidžia.

Tortą dedame į šaldytuvą kad pilnai sustingtų. Beja bent jau visiems valgusiems jis skaniausias buvo pastovėjęs daugiau nei parą šaldytuve.

Skanaus ;)