Dar vienas receptukas ruoštas velykų stalui (nors šiais metais pagal orą labiau panašu į Kalėdas :) )
Marinuotas kiaulienos kumpis
Jam reikia:
Kiaulienos kumpio
Majonezo
Sojos padažo
Gero šaukstelio kalendros
Aštrių mėsos prieskonių
Baziliko
Druskos
Iš visų marinatui skirtų ingredientų pasidarom košelę ir ja labai gerai įtrinam kumpį. Marinuojam šaltydute apie parą laiko ir kepame kepimo rankovėj (kad mėsa nebūtų sausa ) apie 1,5 val. į kepimo pabaigą prakerpam kepimo rankovę ir dar pakepam 15 min. kad mėsytė gražiai apkeptų.
Kumpis išejo labai skanus ir drėgnas.
Skanaus
2013 m. kovo 31 d., sekmadienis
Marinuota višta su citrusiniais vaisiais
Velykų stalui labai skani, su citrusiniais vaisiais marinuota višta :)
Jai išsikepti reikia:
1,5 kg vištos
1 citrinos
1 apelsino
1 greipfrukto
druskos
kmynų
vištienos prieskonių
saldžiosios paprikos miltelių
Citrusinius veisius supjaustom kubeliais Vištą įtrinam visais prieskoniais ir sudedam supjastytus vaisius, graziai paskirstom, vaisius truputi paspaudom kad išsiskirtų ir sultys. Marinuojam parą laiko ir kepam kelimo rankovėj, kad neišsausėtų. Kepam apie 1,5 val.
Skanaus ;) Mmmm... kokia gardi vištytė :)
Jai išsikepti reikia:
1,5 kg vištos
1 citrinos
1 apelsino
1 greipfrukto
druskos
kmynų
vištienos prieskonių
saldžiosios paprikos miltelių
Citrusinius veisius supjaustom kubeliais Vištą įtrinam visais prieskoniais ir sudedam supjastytus vaisius, graziai paskirstom, vaisius truputi paspaudom kad išsiskirtų ir sultys. Marinuojam parą laiko ir kepam kelimo rankovėj, kad neišsausėtų. Kepam apie 1,5 val.
Skanaus ;) Mmmm... kokia gardi vištytė :)
2013 m. kovo 13 d., trečiadienis
Krepšeliai su vaisiais
Tiesiog beprootikšai skanūs, kvapnūs, lengvi, pavasariški pyragėliai :)
Tešlai reikės:
100 gr. sviesto
100 gr. cukraus
200 gr. miltų
1 kiaušinis
Sviestą išsukti su cukrum, įmušti kiaušinį, suberti miltus, užminkyti tešlą ir padėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą.
Įdarui:
1 kiaušinis
200 gr. varškės
citrinos žievelė
šaukštas cukraus pudros
Papuošimui:
Pusė pakelio citrinos skonio želė
vaisiai, uogos
Tešlą išformuoti per formeles ar vieną didelę formą maždaug 0.5-1 cm. storiu. Subadyti šakute ir dėti į įkaitintą 200 C orkaitę 10 min. Į kiekvieną formelę dėti po šaukštą varškės masės ir dar kepti 10-15 min.
Išimti tartaletes ir gerai atvėsinti.
Puošti pasirinktomis uogomis, vaisiais. Aplaistant šaukštu pasiruošta želė, kad vaisiai prikibtų.
Štai ir viskas :) Paprasta kaip du kart du, o skanu kaip plius begalybė kart plius begalybė :D
Tešlai reikės:
100 gr. sviesto
100 gr. cukraus
200 gr. miltų
1 kiaušinis
Sviestą išsukti su cukrum, įmušti kiaušinį, suberti miltus, užminkyti tešlą ir padėti pusvalandžiui į šaldymo kamerą.
Įdarui:
1 kiaušinis
200 gr. varškės
citrinos žievelė
šaukštas cukraus pudros
Papuošimui:
Pusė pakelio citrinos skonio želė
vaisiai, uogos
Tešlą išformuoti per formeles ar vieną didelę formą maždaug 0.5-1 cm. storiu. Subadyti šakute ir dėti į įkaitintą 200 C orkaitę 10 min. Į kiekvieną formelę dėti po šaukštą varškės masės ir dar kepti 10-15 min.
Išimti tartaletes ir gerai atvėsinti.
Puošti pasirinktomis uogomis, vaisiais. Aplaistant šaukštu pasiruošta želė, kad vaisiai prikibtų.
Štai ir viskas :) Paprasta kaip du kart du, o skanu kaip plius begalybė kart plius begalybė :D
2013 m. kovo 3 d., sekmadienis
Dvigubi sausainiukai
Oi kaip seniai lankiausi savo tinklaraštyje, net ir pačiai gėda....Visų labai atsiprašau ir pasižadu, kad nuo šiol sulauksite daug receptų. Susikaupė jau nemažai receptukų, kurių vis neturėjau laiko įkelti, tad netrukus netrukus jau daug daug receptukų, ir ne tik taip mano gaminti mėgstamų saldumynų, bet ir antrųjų patieklau, apkepų, salotų, duonelių ir pan. Taigi turėkite kantrybės :)
Na o šį Kaziuko savaitgalį as pasitikau labai skaniais sausainiukais. Juos be galo lengva pasigaminti o valgyti vienas malonumas.
Šiems skaniems sausainiukams pasigaminti reikės: 150 gr. kambario temperatūros sviesto 2 kiaušinių trynių 150 gr. miltų žiupsnelio druskos Baltai kepurėlei: 2 kaiušinių baltymų 150 gr. cukraus pudros Suklijavimui: Pora šaukštų mėgstamos uogienės ar džemo. Imamės gamybos: Kambario temperatūros sviestą išplakam su kiaušinių tryniais, dedame žiupselį druskos ir miltus. Tešla gaunasi labai maloniai švelni ir puikiai minkoma. Ją suvyniojam į plėvelę ir leidžiam "paildėti" porą valandėlių šaldytuve. Kiaušinių baltymus išplakam su cukraus pudra. Taigi įkaitinam orkaitę iki 120 laipsnių, iškočiojam sausainių tešlą kokių 3 mm storiu, išspaudižiam sausainiukus ir dedam į kepimo skardą. Išplaktus baltymus dedame į konditerinį švirkštą ir ant sausainėlių išspaudžiam kepurėles. Kepam apie valanda, kol sausainiukai gražiai paruduoja ir iškepa morengiukai. Traukiam iš orkaitės ir džemo ar uogienės pagalba suklijuojam po du.
Štai ir viskas :) Argi ne paprasta? :) Sakyčiau lengva kaip du kart du :) Skanaus ;)
Šiems skaniems sausainiukams pasigaminti reikės: 150 gr. kambario temperatūros sviesto 2 kiaušinių trynių 150 gr. miltų žiupsnelio druskos Baltai kepurėlei: 2 kaiušinių baltymų 150 gr. cukraus pudros Suklijavimui: Pora šaukštų mėgstamos uogienės ar džemo. Imamės gamybos: Kambario temperatūros sviestą išplakam su kiaušinių tryniais, dedame žiupselį druskos ir miltus. Tešla gaunasi labai maloniai švelni ir puikiai minkoma. Ją suvyniojam į plėvelę ir leidžiam "paildėti" porą valandėlių šaldytuve. Kiaušinių baltymus išplakam su cukraus pudra. Taigi įkaitinam orkaitę iki 120 laipsnių, iškočiojam sausainių tešlą kokių 3 mm storiu, išspaudižiam sausainiukus ir dedam į kepimo skardą. Išplaktus baltymus dedame į konditerinį švirkštą ir ant sausainėlių išspaudžiam kepurėles. Kepam apie valanda, kol sausainiukai gražiai paruduoja ir iškepa morengiukai. Traukiam iš orkaitės ir džemo ar uogienės pagalba suklijuojam po du.
Štai ir viskas :) Argi ne paprasta? :) Sakyčiau lengva kaip du kart du :) Skanaus ;)
2012 m. lapkričio 9 d., penktadienis
Kalėdų senelis slapukas 2012
2012 m. rugpjūčio 26 d., sekmadienis
Sutrūkę šokoladiniai sausainiai
Labai paprastučiai ir labai skanučiai sausainiai. Atrodo kaip meduoliukai :)
Taigi jiems pasigaminti reikės:
Ištirpinam sviestą, baigiant ištirpti sudedam smulkiai laužytą juodąjį
šokoladą, atidžiai maišom, kad masė nepridegtų. Kai šokoladas
susijungs į vientisą masę su sviestu nukelkiam nuo ugnies ir
atvėsinam. Kol šokolado masė pravės išsiplakam kiaušinio baltymą,
baigiant plakti palaipsniui sudedam cukrų (cukraus galima dėti mažiau,
nes pakankamai saldūs sausainiai). Trynį, vanilės ekstraktą bei
atvėsusią šokolado masę sumaišome su baltymu. Kitame dubenėlyje
sumaišome persijotus miltus, kepimo miltelius bei žiupsnelį druskos.
Skystą masę sumaišome su sausa, suminkome kietoką masę bei
atvėsiname šaldytuve bent 3 val. , o geriausiai per naktį. Kitą dieną
su šaukštelių pakabiname graikiško riešuto didumo gabalėlį ir formuojame
kamuoliuką, gausiai apvoliojame cukraus pudroje (aš įpilu cukraus pudros į maišelį, tada sudedu po kelis sausainių kamuoliukus ir gerai pakratau, taip labai gerai ir gražiai pasidengia cukraus pudra). Dėdame į kepimo
popieriumi išklotą skardą ir kepame 165°C tem. apie 12 min.
Štai ir viskas. Skanaus ;)
Taigi jiems pasigaminti reikės:
180 gr. juodo šokolado
110 gr. kambario temperatūros sviesto
100 gr. cukraus
1 kiaušinio
0,5 a.š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos
250 gr. miltų
Štai ir viskas. Skanaus ;)
2012 m. birželio 30 d., šeštadienis
Vasariškas braškinis tortas
Braškės, braškės, braškės ir dar kartą braškės!!!! Šiuo metu jos valdo :D Šis torčiukas pasakiškai skanus ir labai lengvas, toks tikrasis vasariškas torčiukas, tad kol šviežių uogų sezonas jau įsibėgėjo jis tikrai rekomenduojamas :)
Na o šiam skanėstui išsikepti reikės:
Biskvitui (24 cm. apvaliai kepimo formai):
3 kiaušiniai;
110 gr. miltų;
70 gr. cukraus;
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.
Braškių želė:
350 gr. braškių (aš dar papildomai įdėjau šiek tiek mėlynių ir žemuogių);
40 gr. braškių želė.
Kremui:
250 gr. grietinėlės (35 % riebumo);
3 valgomieji šaukštai cukraus;
250 gr. kondesuoto saldinto pieno;
250 gr. kreminės varškės (galit naudoti ir paprastą, tik tuomet reikia gerai pertrinti per sietelį ar sublenderiuoti);
1 kiaušinio trynys;
20 gr. želatinos.
Imamės gamybos:
Visų pirma išsikepam biskvitą.
Iki purumo išplakame kiaušinius su cukrumi, miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame. Kiaušinių masę ir miltus sumaišome tarpusavyje, paruoštą tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą, tortui skirtą, formą. Kepame 190 laipsnių orkaitėje. Atvėsusį biskvitą pjaunam horizontaliai į dvi lygias dalis.
Užvirintame vandenyje ištirpiname braškių želė ir jai atvėsus statome į šaldytuvą iki pavirs į drebučius. Braškes pjaustome horizontaliai perpus. Kepimo formos dugne, ant pirmosios biskvito dalies išdėliojame braškes, ant jų tolygiai paskirstome želė drebučius. Dedame į šaldytuvą iki kremo gamybos pabaigos.
Grietinėlę plakame su cukrumi iki standumo. Atskirame inde išmaišome kreminę varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinio trynį. Atsargiai pastarąją masę supilame į išplaktą grietinėlę, pamaišome. Vandenyje išbrinkiname želatiną, tada ją ištirpiname ant vidutinės ugnies, o atvėsusią pilame į varškės ir grietinėlės paruoštą masę. Kremą taip pat dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek pastingtų.
Paruoštu kremu nestoru sluoksniu dengiame braškinės želė viršų. Tada dedame antrą pusę biskvito ir ant pačio viršaus paskirstome likusį kremą. Puošiame kaip tik širdis geidžia.
Tortą dedame į šaldytuvą kad pilnai sustingtų. Beja bent jau visiems valgusiems jis skaniausias buvo pastovėjęs daugiau nei parą šaldytuve.
Skanaus ;)
Na o šiam skanėstui išsikepti reikės:
Biskvitui (24 cm. apvaliai kepimo formai):
3 kiaušiniai;
110 gr. miltų;
70 gr. cukraus;
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių.
Braškių želė:
350 gr. braškių (aš dar papildomai įdėjau šiek tiek mėlynių ir žemuogių);
40 gr. braškių želė.
Kremui:
250 gr. grietinėlės (35 % riebumo);
3 valgomieji šaukštai cukraus;
250 gr. kondesuoto saldinto pieno;
250 gr. kreminės varškės (galit naudoti ir paprastą, tik tuomet reikia gerai pertrinti per sietelį ar sublenderiuoti);
1 kiaušinio trynys;
20 gr. želatinos.
Imamės gamybos:
Visų pirma išsikepam biskvitą.
Iki purumo išplakame kiaušinius su cukrumi, miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame. Kiaušinių masę ir miltus sumaišome tarpusavyje, paruoštą tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą, tortui skirtą, formą. Kepame 190 laipsnių orkaitėje. Atvėsusį biskvitą pjaunam horizontaliai į dvi lygias dalis.
Užvirintame vandenyje ištirpiname braškių želė ir jai atvėsus statome į šaldytuvą iki pavirs į drebučius. Braškes pjaustome horizontaliai perpus. Kepimo formos dugne, ant pirmosios biskvito dalies išdėliojame braškes, ant jų tolygiai paskirstome želė drebučius. Dedame į šaldytuvą iki kremo gamybos pabaigos.
Grietinėlę plakame su cukrumi iki standumo. Atskirame inde išmaišome kreminę varškę, kondensuotą pieną ir kiaušinio trynį. Atsargiai pastarąją masę supilame į išplaktą grietinėlę, pamaišome. Vandenyje išbrinkiname želatiną, tada ją ištirpiname ant vidutinės ugnies, o atvėsusią pilame į varškės ir grietinėlės paruoštą masę. Kremą taip pat dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek pastingtų.
Paruoštu kremu nestoru sluoksniu dengiame braškinės želė viršų. Tada dedame antrą pusę biskvito ir ant pačio viršaus paskirstome likusį kremą. Puošiame kaip tik širdis geidžia.
Tortą dedame į šaldytuvą kad pilnai sustingtų. Beja bent jau visiems valgusiems jis skaniausias buvo pastovėjęs daugiau nei parą šaldytuve.
Skanaus ;)
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)