2012 m. kovo 4 d., sekmadienis

Saldainiai Ferrero Rocher

Mmmm...šie saldainiai mano patys patys patyyyys mėgiaumiausi :) Ir jei atvirai dar skanesni nei pirktiniai :) Receptukas jau prieš begalę laiko atrastas pas Sonatiną. Jau net nebežinau kiek kartų juos dariau ir kiek dar kartų darysiu, nes jie superiniai. Ir visi kas jų paragauja prašo vis dar ir dar :D


Šiems nuostabiems saldainiams pasigaminti reikia visiškai ne daug produktų ir labai mažai laiko, taigi apie 30 šių nuostabių saldainių man prireikia:

85 gr. riešutinių vaflių (standartinis pakelis, nors būna ir po 90 gr.)
150 gr. lazdyno riešutų (kartais naudoju ir paprastus žemės riešutus)
200 gr. riešutinio kremo (dažniausiai naudoju Nutella bet galima ir kitokį)
150 gr. juodojo šokolado (arba pieniško, kokį mėgstate)
1 v. š. bekvapio aliejaus

Imamės gamybos, kuri be galo paprasta:
Riešutus apie 10 min paskrudiname 180 laipsnių karštumo orkaitėje (tam kad nusiluptų luobelė). Juos ištraukus nuimame luobeles. Apie 30 riešutų paliekame sveikų (man paprastai tiek išeina saldainių) o likusius stambiai sukapojame (aš kad būtų greičiau juos tiesiog keletą kartų pamalu blenderiu, o jei netingiu tai ir pakapoju :) ),
Vaflius tiesiog sutriname šakute, sudedam stambiai kapotus riešutus ir riešutinį kremą. Viską gerai išmaišom.
Vos vos drėgnomis rankomis (kadangi taip žymiai lengviau susiformuoja) formuojame saldainiukus į kiekvieno vidų dėdamos po sveiką riešutą. Taip suformuojame visus saldainius, dedame juos ant kepimo popierius ir kišame valandėlei laiko į šaldytuvą kad sustingtų.
Šokoladą su vienu valgomuoju šaukštu aliejaus ištirpiname garų vonelėje. Merkiame saldainiukus ir gerai apvoliojame šokolade (aš tai darau dviejų šakučių pagalba). Šokoladu apvoliotus saldainius dedame atgal ant kepimo popieriaus ir kišame atgal į šaldytuvą kad sustingtų. Štai ir viskas!!!


Pasidarome puodelį kavos ir mėgaujamės dieviškai skaniais saldainiais :) Skanaus ;)

2012 m. vasario 26 d., sekmadienis

Kavos keksiukai

Šį kartą per daug nesiplėsiu į visokias rašliavas ir peripetijas, kadangi keksiukai išėjo tokie gardūs, kad negaliu nustoti jų valgyti, o rašyti ir valgyti sekasi ne kaip :) Šie keksiukai nepaprastai gardūs, purūs ir drėgni!!!! Mmmmm...tikras gardumynas :)


Na o jiems pasigaminti mums reikės:

150 g kambario temperatūros sviesto
150 g cukraus
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
150 g miltų
1 a.š kepimo miltelių
15 g kakavos
50 ml pieno
5 a.š stiprios kavos
aš dar nuo savęs pridėjau pieniško šokolado su razinomis (į baltąją tešlą) ir riešutais ir šaukštelį brendžio (į kavos ir kakavos tešlą).

Taigi imamės gamybos:
Pirma kambario temperatūros svietą išplakame su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki purumo. Dedame po vieną kiaušinius ir vis plakame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dedame į sviesto, cukraus ir kiaušinių masę, išmaišom. Galiausiai supilam pieną ir viską gerai permaišom.
1/3 tešlos dedame į kitą dubenėlį ir į ją sudedame kakavą, stiprią kavą ir šlakelį brendžio.
Į baltąją tešlą įdedam smulkiai pjaustyto šokolado (jei jo dedate, bet tikrai nebūtina, man pasirodė kad bus skaniau ir tikrai buvo :) ).
Na o dabar orkaitę įkaitinam iki 180 laipsnių ir kol ji šylą į keksiukų formeles dedame dalį baltos tešlos ir ant viršaus dalį kavos tešlos. Viskas :)
Keksiukus kepame apie 25 min., geriausiai patikrinti su mediniu pagaliuku, nes kaip žinia skirtingos orkaitės skirtingai kepa :) Tik svarbiausia keksiukų neperkepti kad išliktų purūs ir drėgni.

Išsiverdame kvapnios kavos ir mėgaujamės nepaprastai gardžiais keksiukais. Skanaus ;)

Šaltinis: http://gamyklele.blogspot.com/2012/01/kavos-keksiukai.html

2012 m. vasario 18 d., šeštadienis

Šokoladiniai javainiai

O viskas prasidėjo taip....penktadienį ilgai sukau galvą kaip čia pasisaldinus savaitgalį ir jau buvau nusprendus šeštadienį kepti skaniąsias migdolines tartaletes su maskarpone, mmmm....kaip jų norėjosi, tačiau.... Šeštadienio rytą nubudau ganėtinai anksti ir kažkaip keistai besijausdama nusprendžiau dėl visa pikto pasimatuoti temperatūrą ir deja.....termometro stulpelis patvirtino mano keistą savijautą... apsirgau :( et :( Anei jėgų, anei balso, anei nuotaikos, galvą skauda bet kažko vis tiek norisi... Ir štai atsiminiau pas Viktoriją dar seniai seniai užmatytus šokoladinius javainius, kurių taip ir nebuvau dar išbandžius. Kadangi gamybos procesas labai trumpas ir nereikalaujantis didelių pastangų ilgai nelaukus ir kaklą apsirišus papildomomis šildomomis priemonėmis patraukiau virtuvės link.

Šiems javainiams pasigaminti man prireikė:
22 cm kvadratinei kepimo formai reikės:

200 g avižinių dribsnių
25 g kokoso drožlių
140 g sviesto
50 g rudojo cukraus
5 v. š. auksaspalvio sirupo (neturėjau, tad jį pakeičiau 3 kupinais šaukštais medaus ir labai tiko)
100 g migdolų
50 g lazdyno riešutų
85 g juodojo šokolado

Riešutus pakepinam sausoje keptuvėje ir stambiai sukapojam. Sumaišome su avižiniais dribsniais ir kokoso drožlėmis.

Puode sumaišome sviestą, cukrų ir auksaspalvį sirupą (aš kaip ir minėjau šį kartą naudojau medų). Kaitiname, kol išsilydys sviestas ir jame ištirps cukrus. Nuimame nuo ugnies ir sumaišome su sausais produktais.

Kepimo išklojame kepimo popieriumi (Viktorija rekomendavo formą tiesiog ištepti sviestu, bet aš naudojau vietoj jo kepimo popierių) ir joje tolygiai paskirstome gautą tešlą. Išlyginame šiek tiek paspausdami šaukštu. Šokoladą stambiai sukapojame ir gabaliukus įspaudžiame į tešlą.

Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Kai javainis iškepa, buka peilio dalimi padarome jame takelius (taip vėliau bus lengviau pjaustyti) ir paliekame formoje, kol visiškai atšąla.

Na ką javainis atšalo ir jau supjaustytas, didelis puodelis liepžiedžių ir čiobrelių arbatos irgi užplikytas, tad atslinkus lovos link gardžiuojuosi puikiu gardumynu ir juo dalinuosi su jumis. Skanaus ;)

Ps. kai pasveiksiu prižadu įdėti žadėtųjų tartalečių receptą :)

Šaltinis: http://receptumedis.lt/wordpress/2010/07/sokoladiniai-javainiai-flapjacks/

2012 m. sausio 28 d., šeštadienis

Riešutinis pyragas


Labai labai ačiū Aguonėlei už šio nuostabaus pyrago receptą. Jis netgi ir man nemėgstančiai medaus labai labai labai labai patiko ir nuo šiol bus dažnas svečias ant mano stalo. Jis tikrai nuostabus :)

Na o jam išsikepti reikės:
Tešlai:
350 gr. miltų
200 gr. sviesto
100 gr. cukraus
1 didelio kiaušinio
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus

Riešutų įdarui:
200 gr. graikiškų riešutų (aš daudojau apie 140 gr. migdolų ir 60 gr. graikinių)
50 gr. razinų (jų galite ir nedėti jei nenorite)
150 gr. cukraus
2 valgomieji šaukštai medaus
2 valgomieji šaukštai pieno
0,5 abr. šaukštelio cinamono (galite ir nedėti,man tiesiog buvo skaniau :))
0,5 arb. šakštelio muskato (irgi galite nedėti jei nenorite)

Imamės gamybos :)
Iš tešlai skirtų produktų susiminkome tešlą (aš naudojau kambario temperatūros sviestą supjaustytą gabaliukais ir visus ingredientus gerai išminkiau rankomis). Kol ruošime įdarą tešlą laikome šaldytuve.
Riešutiniam įdarui puode ištirpdome medų su cukrumi, dedame riešutus,razinas ir priekonius bei pieną, šiek tiek viską karamelizuojame (t.y. paverdame).

Dabar jau imame tešlą, 3/4 plonai iškočiojame ir dedame į kepimo formą (geriausiai išimamu dugnu, aš naudojau apvalią 26 cm., padarome kokio centimetro bortelius. Nat tešlos pilame riešutų įdarą ir viršų uždengiama likusia iškočiota tešla).
Kepame iki 180 laipsnių orkaitėje apie 60 min.
Iškepusį pyragą labai gerai atvėsiname (nes tuo metu įdaras pilnai sustingsta į nepakartojamai skanią karamelę) ir viršų pabarstome cukraus pudra.

Skanaus ;)Mmmm... nuostabaus skonio pyragais su karamelinių riešutų įdaru :)

2012 m. sausio 15 d., sekmadienis

Kakaviniai keksiukai su kondensuotu pienu

Kaip ir visada sekmadieniais norisi kažko skanaus ir saldaus, tad ne išimtis buvo ir šis sekmadienis:) Taigi šio sekmadienio skanumynas Kakaviniai keksiukai su kondensuotu pienu. Nuodėmingai gardūs :)

Išsikepti šiem keksiukam (išeina apie 20 keksiukų) reikės labai ne daug produktų o ir jų gamyba be galo paprasta, taigi jiem reikės:

1 indelio saldinto kondensuoto pieno;
120 gr. miltų;
80 gr. kakavos;
2 kiaušinių;
1 su kaupu arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
aš į tešlą dar įbėriau aguonų ir keksiukų viršų apibarsčiau migdolų drožlėm (bet tikrai nebūtina)

Išplakame kiaušinius, į juos supilame kondensuotą pieną, viską gerai išmaišome.
Miltus sumaišome su kakava ir kepimo milteliais ir dedame į kiaušinių ir kondensuoto pieno masę. Viską gerai išmaišome. Tešla užpildome 3/4 keksiukų formeles ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min. Tik neperkepkite, kad keksiukai neišeitų sausi. Štai ir viskas :)
Tikrai be galo skanūs ir labai paprastai gaminami keksiukai :)

Skanaus ;)

2012 m. sausio 14 d., šeštadienis

Česnakinės bandelės su sūriu

Ryte prabudus taip norėjosi šviežių ir dar šiltai garuojančių bandelių, bet iki parduotuvės kulniuoti tingėjosi (nors ji ir visai šalia :) ), tad nieko nelaukus nusprendžiau jų išsikepti pati ir jau po valandėlės mėgavausi puikiomis šiltomis ir be galo skaniai kvepiančiomis bandelėmis :)

Taigi 10 tokių bandelių reikės:

250 gr. miltų;
125 ml. šilto vandens;
1,5 arb. šaukštelio sausų mielių;
6 skiltelių česnako;
50 gr. fermentinio sūrio (aš šį kartą naudojau Džiugą, jis tiko dar geriau nei paprastas fermentinis);
1 valgomojo šaukšto cukraus;
1 nubraukto arbatinio šaukštelio druskos;
1 valgomojo šaukšto aliejaus;
kiaušinio ir sezamo sėklų bandelių viršuj

Iš pradžių pilame į dubenį sausas mieles ir cukrų, visa tai užpilame šiltu vandeniu ir paliekame 10 min. kad mielės suputotų. Išspaudžiame į mieles česnaką. Tuomet miltus sumaišome su nubrauktu arbatiniu šaukšteliu druskos ir persijojame į mieles. Tešlą paminkome apie 10 min., tuomet supilame 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir dar kartą gerai išminkome. Tešlą paliekame pakilti šiltai apie valandą pakilti (aš kadangi labai norėjau bandelių ir tingėjau tiek laukti tai tešlą kildinau šiltoje orkaitėje praviromis durelėmis).
Į dvigubai pakilusią tešlą suberiame smulkiai sutarkuotą sūrį ir dar kartą išminkome. Tešlą padaliname į 10 gabalėlių ir iš kiekvieno iš jų išvoliojame volelį kurį susukame į mazgelį. Dedame dar kur nors šiltai 40 min. pakilti (aš vėl gi kildinau vos šiltoje orkaitėje, nes jau seilės varvėjo kaip norėjosi bandelių :)).
Pakilusias bandeles ištepame išplaktu kiaušiniu, pabarstome sezamo sėklomis ir dedame kepti į 180 laipsnių orkaitę. Kepame apie 20 min. kol paviršius gražiai parus.




Nepakatojamo skonio bandelės!!!!! Jas galite valgyti tiesiog vienas arba perpjauti per puse, pertepti sviestuku ar margarino ir įdėti gabaliuką dešrytės ar ko tik širdis geidžia. Mmmm... be galo skanu :)

Skanaus ir jums ;)

2012 m. sausio 1 d., sekmadienis

Tortas Juodasis miškas

Visus visus su atėjusiais 2012 !! Didžiausios sėkmės, begalinės meilės, daug puikių draugų, saulėtų dienų ir puikių receptų :)

Kaip dovanėlę Naujųjų proga dovanoju visiems po gabalėlį dieviško torto "Juodasis miškas" :)

Nuostabaus skonio tortas kurį pagaminau naujametinei nakčiai, tiesa jis išėjo dičkis :) tačiau buvo suvalgytas labai greitai :) Visų valgytojų be galo išgirtas ir po pirmojo gabalėlio buvo prašoma antro :) Taigi šis torčiukas nuo dabar bus vienas iš mano favoritų :)
Beja tikiuosi atleisite ir suprasite už nelabai išvaizdžias nuotraukas, tačiau fotografavau Naujųjų metų šventimo metu ir tik atpjovus ir įdėjus gabalėlį į lėkštę jis iš karto buvo pradedamas valgyti :)

O jam pasigaminti reikės:
Vienam biskvitui (tortui reikia dviejų)

3 kiaušinių
150 g. cukraus
100 g. margarino
150 g. miltų
3 kupinų a. šaukštelių kakavos
1 a. šaukštelio kepimo miltelių (arba gesintos sodos)

Kremui

450 ml. grietinėlės
110 g. cukraus pudros

Įdarui

350 g. vyšnių(šaldytų ar iš kompoto), (kitą kartą naudočiau tikrai daugiau, nes kuo jų daugiau tuo skaniau)

Biskvitų sulaistymui

vyšnių likerio, sirupo ar brendžio (šį kartą naudojau brendį)

Šokoladiniam sluoksniui

200 g. juodojo šokolado
4 v. šaukštų grietinėlės

Biskvitui kiaušinius išplakite su cukrumi. Margariną ištirpinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti, kai atvės supilkite į kiaušinių masę, sudėkite kakavą, miltus bei kepimo miltelius. Viską gerai permaišykite ir pilkite į kepimo formą.

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C, dėkite kepti biskvitus apie 25 min. (beja aš kepiau 26 cm. skersmens apvalioje formoje) kepkite kol įsmeigtas pagaliukas liks sausas. Iškeptus biskvitus atvėsinkite. Atvėsusius biskvitus perpjaukite per puse, taip gausime 4 biskvitinius lakštus, kuriuos reikia sulaistyti.

Kremui išplakite šaltą grietinėlę (būtinai šaltą, nes kitaip ji arba nesusiplaks arba blogai išsiplaks) su cukraus pudra.

Kadangi namuose šaldytuvo kameroje aptikau vyšnių, tad šį kartą naudojau šaldytas. Jas iš vakaro ištraukiau iš šaldytuvo kameros, užpyliau stikline cukraus (kad nebūtų rūgščios) ir palikau per naktį. Ryte vyšnias nusausinau, o susidariusį sirupą nuo vyšnių sumaišiau su brendžiu ir sulaisčiau juo biskvitus. Galima vyšnias pamaišyti – šaldytas su konservuotom.

Šokoladą ištirpinkite kartu su grietinėle garų vonelėje ir palikite atvėsti.

Na o dabar belieka sutepti tortą :)Imkite pirmąjį sulaistytą biskvitą, tepkite puse išplaktos grietinėlės ir užbarstykite puse vyšnių, data dėkite antrą sulaistytą biskvitą ir ant jo užtepkite visą šokolado sluoksnį, ant jo trečiąjį sulaistytą biskvitą, likusią grietinėlę ir vyšnias ir uždenkite paskutiniu biskvitu. Štai torčiukas ir sulipdytas :)

Puoškite kaip norite, aš šį kartą aptepiau visą šokolado glajumi iš 400 g. juodojo šokolado ir 250 ml. grietinėlės ir apibarsčiau migdolo drožlėmis (tiesa tai dariau kitą dieną, po to kai tortukas šaldytuve pastovėjo apie 12 valandų).

Skanaus!!

Ps. gaila kad jo neliko naujųjų metų rytui, nes dabar rašydama receptuką apie jį tik ir svajoju :)