2012 m. kovo 25 d., sekmadienis

Biscotti su migdolais, spanguolėmis & razinomis

Nežinau kodėl, tačiau paskutiniu metu užgriuvo mane visokių nelaimių banga, vis galvoju ką darau ne taip....atrodo ir pavasaris jau už lango ir oras vis šiltėja o nuotaikos kaip nėra taip nėra, arba ji keičiasi taip kaip dabar oras. Gal čia nuo tokių oro kaitų ar vėl kokia saulė veikia, net nebežinau, bet jau norisi ramybės ir šypsenų, na gal greitai tas juodasis periodas praeis ir visos nuoskaudos ir blogumai užsimirš, ojjj kaip norėčiau...
Na o bandydama pasilepinti savaitgalį nusprendžiau išsikepti biscotti, jie fantastiški, o jau kvapas nuo apelsino žievelės mmmm.... ir spanguolės priduoda nepakartojamos rūgštelės, tikrai super! Tikrai rekomenduoju! Labai padeda kai ko nors nori, bet nežinai ko.
Receptas nusižiūrėtas pas Aguonėlę tik su savom mažom modifikacijom. Tiesa kepiau pirmą kartą, sekančius kartus būtinai eksperimentuosiu vis dėdama ką nors kitko, ne todėl kad šie ne skanūs, priešingai - jie dieviški, o tik todėl kad norisi ir kitokius išbandyti :)


Taigi juos kepiau iš:

1 didelio kiaušinio
100 gr. cukraus
145 gr. miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/2 ą.š. romo ekstrakto (nebūtina, bet nuo jo biscotti išeina labai skapnūs)
1 valg. š. tarkuotos apelsino žievelės
75 gr. migdolų
65 gr. džiovintų spanguolių
20 gr. džiovintų razinų (tiesiog tik buvo likę, tad nusprendžiau ir jas sunaudoti)

Kiaušinį išplakti su cukrumi iki baltos masės, suberti persijotus miltus su kepimo milteliais, apelsino žievelę ir romo ekstraktą, viską išmaišyti.
Belieka sudėti migdolus, spanguoles ir razinas (aš jų nesmulkinau, tiesiog subėriau ir viskas). Šaukštu gerai viską išmaišyti ir drėgnomis rankomis suformuoti batonėlį.
Suformuotą batonėlį perkeliame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dedame į 175 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 minučių. Žiūrėkite neperkepkite.
Po 30 min. ištaukiame batonėlį, atvėsiname kokias 5 - 10 min. (kad būtų ne karšta rankytėm) ir supjaustome kokio 1 cm pločio juostelėmis.
Riekeles dedame atgal ant kepimo popieriaus, orkaitės šilumą sumažiname iki 160 laipsnių ir kepame toliau kiekvieną pusę po 10 min., šiukštu neperkepkite.

Fantastiški biscotti ir be galo aromatingi. Man labiausiai patiko saldžiarūgštės spanguolės ir apelsino skonis bei aromatas :)

4 komentarai:

  1. Jie tikrai puikūs :) prisimenu vis tą skonį, nors jau seniai kepiau ♥
    O tu, nosį aukštyn! saulutė šviečia, tai ir nuotaika turi atsirasti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū Aguonėle už padrąsinimą :) O šie biscotti tai tikrai fantastiški (ar gi gali būti kitaip, kai receptai tavo :) ), neliko per dieną :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip aš dabar irgi džiūvėsių norėčiau. Seniai bekepiau.
    O kas dėl nelaimių - tikrai praeis viskas, tereikia truputį susikaupti ir viskas pasibaigs :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū Indre ir tau už padrąsinimą ;) O džiūvesėlius tai tikrai verta kepti, jie nerealiai gardūs :) O dar man kaip labai mėgstančiai džiūvėsius tai iš vis :D

    AtsakytiPanaikinti