2011 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis
Pyragas su ricotta
Tešlai
7 v. š. pieno
7 v. š. aliejaus
6 v. š. cukraus
1 kiaušinis
1 a. š. sodos
350 g miltų
Įdarui
500 g rikotos sūrio (aš asmeniškai jį pasigaminau iš 2L kefyro)
2 kiaušiniai
200 g cukraus pudros
80 g sviesto
2 v. š. manų kruopų
2 a. š. vanilinio cukraus
1 citrinos tarkuota žievelė
Tešlai nedideliame puode užvirti pieną, aliejų ir cukrų. Nukelti nuo viryklės, šiek tiek ataušinti ir supilti į dubenį. Suberti miltus, sumaišytus su soda, įmušti kiaušinį ir maišyti, kol gausis tešla.
Tešlą padalinti į dvi lygias dalis. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti 28 cm tešlos lakštą (aš naudojau 24 cm apvalią kepimo formą nuimamais kraštais) ir įkloti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Įdarui ištirpinti sviestą ir ataušinti. Visus įdaro ingridientus gerai išmaišyti, kol gausis vientisa masė.
Supilti paruoštą įdarą į tešla išklotą formą. Iškočioti likusią tešlą, uždėti ant įdaro, šiek tiek suspausti abu tešlos gabalus. Viršų subadyti šakute.
Kepti iki 180º C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes, kol paviršius gražiai pagels.
Receptuką radau Sonatinos receptuose, nuostabaus skonio pyragas, o ypač su pačios pasigaminta ricotta :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
labai skanus gavos :) as dariau su vilkyskiu pienines ricotta, taciau pasaka visvien :) o dar su vynu ir mylimu vyru pasonej tai ach.... ;D
AtsakytiPanaikintiAstronomija, be galo džiaugiuosi kad patiko :) Paskutinį kartą aš dar į rikotą įdėjau aviečių, tai prie vyno buvo iš viso fantastiškas skonis :) Bet ir be jokių papildomų priedų jis man nuostabus, toks sakyčiau gana lengvas, ne per saldus :)Na o kai mylimas vyras pašonėj tai iš viso kas gali būti dar geriau :D
AtsakytiPanaikinti