2011 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis
Paslaptingasis pyragas su ryžiais
Tešlai:
1 kiaušinis
250 g miltų
150 g kepinių margarino
100 g cukraus
Įdarui:
1 l pieno
200 g ryžių
20 g margarino
150 g riebesnės varškės
4 kiaušiniai
1 pakelis vanilinio cukraus
150 g cukraus
1 a. š. cinamono
2 a. š. tarkuotos citrinos žievelės
Jei norite dar galite įdėti pjaustytų cukatų ar džiovintų vaisių.
Pirma pasigaminame trapią tešlą iš tešlai skirtų produktų (margariną šiai tešlai neišlydyti, o sutarkuoti). Suminkytą tešlą suvynioti į foliją ir porai valandų dėti į šaldytuvą.
Kol tešla ilsisi šaldytuve gaminame įdarą. Užviriname litrą pieno su 20 g margarino, pakeliu vanilinio cukraus ir 1 valgomuoju šaukštu cukraus.
Kai pienas užverda beriam 200 g ryžių, vėl užvirinam ir ant labai silpnos ugnies verdam ryžių košytę (kol ryžiai išbrinksta).
Kol ryžių košytė vėsta gaminam varškės įdarą. Varškę ištrinam su likusiu įdarui cukrumi, cinamonu ir tarkuota citrinos žievele.
Kai ryžių košytė atvėsta sudedam ją į varškės masę, gerai išmaišom ir, jei norite, įdedate smulkintų cukatų ar džiovintų vaisių.
Traukiame tešlą iš šaldytuvo. Du trečdalius tešlos su miltais iškočiojam ir dedam į kepimo skardelę (aš naudoju 24 cm, nuimamais kraštais) palikdami apie 5 cm kraštelius šonuose.
Į tešla išklotą skardą pilame varškės ir ryžių masę.
Likusį trečdalį tešlos supjaustome juostelėmis ir papuošiame pyragą.
Kepame 160 - 180 laipsnių orkaitėje apie valandą.
Ps. galiu išduoti paslaptį - labai ne daug kas atspėja, kad viduje ryžiai, o pyragas nuostabaus aromato ir skonio :)
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą